CEWE Fotószolgálat
Ön itt van: 50-milliomodik CEWE FOTÓKÖNYV

Párizs: Az ötvenmilliomodik CEWE FOTÓKÖNYV az útifotózást ünnepli

D. Maclere XXL formátumban örökíti meg tanzániai emlékeit

Ami 2005-ben innovációnak indult, mára az egyik legkedveltebb fotótermékké vált: a CEWE FOTÓKÖNYV, amelynek immár az ötvenmilliomodik példánya készült el szeptember végén. A CEWE a francia kereskedelmi partnerével, a Fnac céggel együtt hivatalos átadás során nyújtotta át Párizsban a boldog ügyfél, D. Maclere részére a CEWE FOTÓKÖNYVÉT, amelyhez a nemzetközileg ismert fényképész, Yann Arthus-Bertrand is gratulált.

Az érzelmek és az innováció találkozása

Yann Arthus-Bertrand, fényképész és környezetvédő. Fotó: CEWE

Yann Arthus-Bertrand, fényképész és környezetvédő. Fotó: CEWE

Az ügyfelek számára minden fotótermék esetében többnyire a személyes és emocionális emlékeik játszanak döntő szerepet. Nincs ez másként D. Maclere, az ötvenmilliomodik CEWE FOTÓKÖNYVÜNK tulajdonosa esetében sem: „Biztos vagyok benne, hogy én még 20 év múlva is lapozgatni fogom a fotókönyvemet, és meglepődnék, ha a barátaim ugyanezt tennék a merevlemezükkel. A papírra nyomtatott emlékek sokkal inkább érzelmi alapúak.“

A szóban forgó fotókönyvben tanzániai tartózkodását örökítette meg: „Hazaérkezésemkor alig vártam, hogy végre rávethessem magam a fényképeimre. Szeretem az utazásaimat fényképeken megörökíteni, és örömmel tölt el ezek utólagos kiválogatása, vagy szükség esetén retusálása.“

A CEWE márka zászlóshajója

Patrick Berkhouwer, a külföldi üzletért és terjeszkedésért felelős igazgatósági tag a jubileumi rendezvény során hangsúlyozta a CEWE FOTÓKÖNYV vállalaton belüli jelentőségét: „A CEWE FOTÓKÖNYV gyorsan a CEWE márka zászlóshajójává és szimbólumává vált. Egy olyan márkává, amelybe egész Európában folyamatosan befektetéseket eszközölünk.“

Ezzel magyarázható a – napjainkra a világszerte a legnagyobb mennyiségben eladott fotókönyvvé vált – CEWE FOTÓKÖNYV folyamatos továbbfejlesztése: az új papírtípusoktól és formátumoktól kezdve, a videók integrálásán keresztül egészen borító effektlakkal történő kezeléséig – a CEWE FOTÓKÖNYV előállítása a tavalyi év óta ezenkívül teljes mértékben klímasemleges módon történik. A CEWE ebből az okból hívta meg díszvendégként Yann Arthus-Bertrandot az átadásra, aki fotósként és környezetvédőként szintén egyesíti a fotózás örömét és az ökológiai elkötelezettséget.

Az ötvenmilliomodik CEWE FOTÓKÖNYV a franciaországi Montpellierben készült. Fotó: CEWE

Az ötvenmilliomodik CEWE FOTÓKÖNYV a franciaországi Montpellierben készült. Fotó: CEWE

Európai sikertermék

Az ötvenmilliomodik CEWE FOTÓKÖNYV franciaországi átadása mutatja, hogy az oldenburgi székhelyű vállalat nem csupán Németország-szerte aktív, hanem fennállása során Európa piacvezető fotószolgáltatójává vált.

A CEWE 3.500 dolgozójával 24 európai országban van jelen, amely során fontos szerepet játszik a helyi kereskedelmi partnerekkel történő intenzív együttműködés. Ilyen például a CEWE és a Fnac vállalat többéves partneri kapcsolata Franciaországban. Laurence Courtinat-Vernon, a CEWE Franciaország ügyvezetője a rendezvény során méltatta az „egymást tökéletesen kiegészítő két márka sikeres egybekelését”.

 


Interjú D. Maclere-rel:

Mindenek előtt az útifotózás az élete: D. Maclere. Fotó: CEWE

Mindenek előtt az útifotózás az élete: D. Maclere. Fotó: CEWE

„Imádok az utazásaim során fotókat készíteni“

D. Maclere első ízben hét évvel ezelőtt találkozott a CEWE-vel. 15 CEWE FOTÓKÖNYVVEL később már szóba sem jöhet számára a váltás: „A termékek minősége rendkívüli mértékben lenyűgözött.”

Emlékszik még az első CEWE FOTÓKÖNYVÉRE?

Igen – egy baráti körben eltöltött teljes hétvégét örökítettem meg benne. Olyan szép emlékeket, amelyeket a szívem számára különösen kedves emberekkel osztottam meg. A fotókönyv segítségével vissza tudok emlékezni rájuk és a szép pillanatokra.

Melyik papírtípust választja a legszívesebben?

A fotópapírral kezdtem, de aztán beleszerettem a magasfényű változatba, amely tökéletes választás arra, hogy tovább javítsa a fotóim minőségét és megjelenítését. Nagyobb utazások esetén a fotókönyv formátuma is növekszik. A tanzániai utazásom megörökítéséhez (az ötvenmilliomodik CEWE FOTÓKÖNYV, a szerkesztőség megjegyzése) például az XXL formátumot választottam. A hétvégi kiruccanásokról és egyéb rendezvényekről szóló fotókönyvek többnyire az A4 formátumban készülnek.

Apropó: készítés – létezik egy adott sorrend, amely szerint készíti a könyvet?

Amikor egy-egy utazásról visszatérek, csak egy dolog lebeg a szemem előtt: mielőbb elmerülhessek az általam készített fényképekben. Szeretem az utazásaimat fényképeken megörökíteni, és örömmel tölt el ezek utólagos kiválogatása, vagy szükség esetén retusálása. A képek kiválogatása kereken egy hetet vesz igénybe – minden este szánok rá egy kis időt. A Tanzániában töltött utam során például kereken 3.800 fényképet készítettem. Ezután kerül sorra a fotókönyv elkészítése!

A CEWE FOTÓKÖNYVHÖZ használt szoftveren keresztül a saját elképzeléseim szerint alakíthatom ki a fotókönyvet. Az elrendezés a fotóimhoz igazodik. Gyakran használok kereteket vagy bizonyos betűtípusokat, mivel mindkettő kiemeli a képeket. Az évről-évre egyre jobb szoftver használata tényleg egyszerű.

Jól megértették egymást: Yann Arthus-Bertrand (középen) és D. Maclere. Fotó: CEWE

Jól megértették egymást: Yann Arthus-Bertrand (középen) és D. Maclere. Fotó: CEWE

Milyen a fotózáshoz fűződő viszonya?

A legtöbb fotót az utazásaim során készítem, néha-néha pedig kisebb kirándulásokon is fényképezek. De a portrékészítést is szeretem. Két évvel ezelőtt elhatároztam, hogy a fényképeimet a lehető legjobb minőségben készítem, ezért vásároltam egy tükörreflexes kamerát. Szívesen fotózok állatokat, mindenek előtt makró objektívvel. A természet megfigyelése rendkívül megindító hatással van rám.

Legkedvesebb fényképeim az említett tanzániai fotókönyv fotói maradnak. Ezek egy olyan utazásról készültek, amely továbbra is foglalkoztat és megindít. Lélegzetelállító élmény, ahogy láthatom szabadon mozogni az állatokat a vadonban – és közben egy árva lélek sincs a közelben.

És miért fontos, hogy ezek az élmények papíron is kézzelfoghatóak legyenek?

Ezt a kérdést a barátaim is gyakran felteszik nekem, és a CEWE-ről is sokszor beszélünk. Ők mindannyian a monitoron nézegetik az általuk készített fényképeket. Pedig ez olyan nagy kár! Biztos vagyok benne, hogy én még 20 év múlva is lapozgatni fogom a fotókönyvemet, és meglepődnék, ha a barátaim ugyanezt tennék a merevlemezükkel. A papírra nyomtatott emlékek sokkal inkább érzelmi alapúak – ezenkívül a saját fotók így sokkal megbízhatóbb módon tárolhatók, mint ahogy az a számítógéppel egyáltalán lehetséges.

*Az árak ajánlott fogyasztói árak és az ÁFA-t tartalmazzák.

Az oldal további használata esetén beleegyezik a cookie használati szabályzatunkba. Az így nyert adatokat az Ön azonosítására nem, kizárólag szolgáltatásaink javítására használjuk fel.
Bővebb információkat ITT talál.