Nov
27
2014

10 villám tipp CEWE FOTÓKÖNYV szerkesztéshez

1. A fotókönyv tervezés első fontos lépése, hogy válassza ki, milyen típusú könyvet szeretne készíteni. Bár a későbbiekben is van lehetőség a módosításra, de csak korlátozottan. Jobb oldalt lent a fotókönyv infókat tartalmazó gombra kattintva, a bejövő ablak megmutatja, mire tudja változtatni. Ellenőrizze a gyártási határidőt is, mert így  az is másképp alakulhat.

CEWE fotókönyv típus módosítás

2. Ha háttérként szeretne elhelyezni egy fotót, mindig a kép háttérbe helyezését válassza, hogy elkerülje az esetleges fehér csíkokat a lap szélén. Ehhez jobb klikk a kiválasztott képen, majd kattintson a megfelelő sorra.

Cewe háttérképv

 

Ugyanezeket az ikonokat megtalálja a Fotók & Videók panel alján is.

CEWE háttér elhelyezése

3. Mindig mentse el a munkáját, mielőtt megrendeli. Előfordulhat, hogy még változtat valamin, s ezt a változtatást látja is, de mivel mentés nem történt, a megrendelés egy korábbi beállítás szerint fog megtörténni.

CEWE project mentése

4. Figyeljen a fotó minőségét ellenőrző ikonra. Ha rákattint, automatikusan megjelenik minden elhelyezett fotón.

CEWE fotó felbontása
5. Egyszerre több fotót kijelölve, készíthet kollázst is. A számítógép billentyűzetén nyomja le a Ctrl gombot, majd kattintson sorban a kiválasztott képekre. Jobb klikk az egérrel, és válasszon tetszése szerint.

CEWE kollázs
A szóközre kattintva újabb variációkat kínál fel a program. Ellenőrizze az eredményt, mert lehetséges, hogy a képeket a kereten belül igazítani kell, hogy fontos részek ne maradjanak le. Ha szükséges, a képet kijelölve, mozgassa a fotót a megfelelő pozícióba.

CEWE kollázs variációk

6. Nagyon hatásos, ha keretet és árnyékot is adunk a fotókhoz. A jelzett ikonra kattintva előjön az ablak, ahol a beállításainkat megadhatjuk egy fotóra, vagy akár az egész könyvre is.

CEWE keret, árnyék

7. Ha nem a beépített sablonokat használjuk, figyeljünk  az elrendezésre. Ne rakjunk túlságosan a szélére fotót vagy szöveget, mert levágódhat.  A rendszer erre figyelmeztet is bennünket, hacsak nem kapcsoltuk ki ezt a funkciót a Beállítások → Szerkesztő részénél. Ugyanez vonatkozik a könyv közepére is. A fotópapíros CEWE FOTÓKÖNYVEK síkban nyílnak, így ott a középső részből semmi nem vész el a kötészet során.

CEWE fotókönyv széle és közepe

Hasznos lehet a beállításoknál bekapcsolni a segédrácsot, és a mágneses igazítást, amivel pontosabban tudunk dolgozni.

CEWE segédrács

8. Fotóit szerkeszteni is tudja a CEWE képnézőben. Ehhez kattintson duplán a képre, majd válasszon a számtalan beállítási lehetőségből.

CEWE fotószerkesztés

9. QR kód segítségével videóit is megtekintheti okostelefonján, vagy tabletjén, ha letölt hozzá egy QR kód olvasó alkalmazást. Ha a Fotók & Videók panelen a kiválasztott videó körül filmkocka van, azt jelenti, hogy alkalmas a feltöltésre. Ugyanúgy húzza rá az oldalra, mint egy fotót. Rögtön lát egy előnézeti képet és egy QR kódot. Mindkettőt külön tudja mozgatni, vagy törölni. Amennyiben a QR kódot törli, úgy az nem kerül feltöltésre.

CEWE fotókönyv videó qr kód

A képre kattintva a videó előnézeti kép szerkesztő ablaka nyílik meg, ahol beállíthatja, hogy hány képkocka jelenjen meg (max. 6), mi legyen rajta, és legyen kerete, vagy sem. A videó tárolása felár ellenében történik.

CEWE vidó beállítások

10. A borító elkészítése is figyelmet igényel. Bár a program nem engedi, hogy a gerincre a szükségesnél nagyobb betűvel írjunk, előfordulhat, hogy képszerkesztőben előre elkészített oldalt használunk borítóképnek. Vigyázzunk, hogy a gerincre kerülő szöveg ne legyen túl nagy, mert lecsúszik róla, és a könyv elején és hátulján is látszódni fog. A szerkesztőben a borító jobb oldala a könyv eleje, a bal oldala pedig a háta.

CEWE fotókönyv borító

+1 Inspirációért nézze meg  galériánkat, ahonnan rengeteg ötletet meríthet saját CEWE FOTÓKÖNYVE elkészítéséhez.

A szerzőről:

Válasz