Oct
3
2016

A CEWE Gerincbarát munkahely lett

gerincbarát

És hogy mindez mit jelent?

A CEWE sportos vezetősége saját bőrén érezte, hogy mit jelent az ülő munkavégzés, és közös megoldást keresett a munkavállalók egészségének megóvására. A Personal Best Gerincbarát munkahely programjába bekapcsolódva a mozgásszervi kockázatok vállalatszintű kezelését tűzte ki célul. A vezetőség elhatározta, hogy felméri mekkora kockázatot jelent dolgozói körében a mozgásszervi megterhelés és igénybevétel. Mivel a felmérések alapján is, az EU-s trendeknek megfelelően a mozgásszervi problémákat az egyik legjelentősebb munkával összefüggő egészségügyi kockázatnak találta a cég, a Gerincbarát Munkahely programjának segítségével egy komplex, teljes vállalati működésben megjelenő kockázatkezelési rendszert dolgozott ki a munkavállalók egészségének megóvására.

A program bevezetése több hónapon át tartott. Célja pedig a napi munkát, hatékony munkavégzést és a dolgozói jóllétet támogató program létrehozása volt. A munkába bekapcsolódott a munkavédelmi, vállalatvezetési, a gyártási és az irodai terület is.

A program részeként vállalatvezetési tréning, mozgásszervi állapotfelmérés, általános egészségfelmérés, vállalati egészségstratégia, ergonómiai dolgozói tréning is megvalósult. A munka itt nem áll meg, a kockázatkezelés természetesen tovább folytatódik egyrészt gyakorlatias, egészségfejlesztő megoldások bevonásával, mint például a dolgozói sportolás támogatása, munkahelyi masszázs, további szűrővizsgálatok, egyéni tanácsadás, ergonómiai fejlesztések, oktatások, másrészt a Best in Fitt Egészségklub keretein belül.

Gerincbarát munkahely.

A szerzőről:

Imre Krisztina: Profi fotós, tagja a Magyar Újságírók Országos Szövetségének. Szakterülete a panorámafotózás, virtuális túrák készítése. Tulajdonosa a panoramablog.eu oldalnak. A CEWE hivatalos bloggere scrapbooking, CEWE FOTÓKÖNYV szerkesztés, Photoshop és fotó témában. A CEWE FOTÓKÖNYV 2005-ös megszületése óta professzionális szintre fejlesztette CEWE FOTÓKÖNYV szerkesztési tudását, amit azóta is lelkesen ad át valamennyi halado.fotokonyv.hu és cewe.hu/blog blog olvasónknak.

Válasz