Oct
16
2018

Hogyan érzi magát Brill egy kutyakiállításon?

Egy kutyus életében sok izgalmas dolog történik. Nincs ez másként nyári reklámfilmünk főszereplőjével, Brill-el sem.

Naplójának új részében egy nagyon különleges világba kalauzol minket, és bennfentes szemmel meséli el, milyen egy kutyakiállítás. Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy Brill igazán sikeres ebben a műfajban is.

Sziasztok, újra itt vagyok, hogy meséljek nektek! Szokás szerint nagyon izgalmas heteim voltak, hiszen Ausztriában jártam. De ne higgyétek, hogy csak egy kis laza kirándulás volt: elindultam egy kutyakiállításon. Persze nem ez volt az első ilyen megmérettetésem, de most volt először, hogy külföldön is kipróbálhattam magam.

De hogy is kerülök ilyen versenyekre? Martina szerint már születésemnél megmutatkozott, hogy igazán különleges kutyus vagyok. Bár annak nem híve, hogy folyamatosan versenyezzünk, de a kennelünk nevének öregbítése miatt, azért néha-néha ellátogatunk egy ilyen eseményre.

A nővérem és apukám is sokat szoktak kiállításokra járni, így ők már korábban ismerték Bencét, a handlerünket (a handler az, aki felkészíti a kutyákat a versenyekre, és az esemény során is végig velük van). Bence nagyon kedves, imádom a vele töltött időt. Sokat szoktunk együtt gyakorolni, emiatt a kiállítások során teljesen rábízom magam. Így rengeteg szuper közös képünk van, alig bírok választani közölük!

Martina nem véletlen félt minket a kiállításoktól, hiszen egy ilyen nap nagyon-nagyon hosszú. Persze rengeteg csodálatos élménnyel és sok szép emlékkel térek haza, de azért jól el szoktam fáradni. Egy verseny úgy néz ki, hogy az elején a saját korosztályommal, fajtámmal, és azon belül is a lányokkal küzdök meg. Aztán, ha ezt megnyertem, jöhetnek a kicsit idősebbek, majd a fiúk. Ha pedig a saját fajtámon belül mindenkit legyőztem, akkor még egy nagy döntő, ahol a többi kategória nyertesei is ott vannak. Elsőre bonyolultnak hangzik, de az a jó, hogy így rengetegféle kutyussal találkozhatok, ismerkedhetek!

Egy ilyen kiállításhoz nagy fegyelem és rengeteg felkészülés szükséges, ebben segít nekem Bence. Martinával is sokat gyakorolunk otthon, és a család idősebb tagjai is sok hasznos tanáccsal látnak el. A versenyeken aztán sokat kell sétálnom, megmutatnom mennyire szépen járok. Van olyan, hogy egy asztalon vizsgálgatnak a nénik meg a bácsik, de ezt is elég jól szoktam tűrni. De persze a legjobbak a szünetek, amikor a többi kutyussal játszhatok!

Magyarországon már elég sok versenyt megnyertem, ezért volt eddig a nevem előtt a HMPGW előtag, ami Hungarian Minor Puppy Grand Winner-t jelent. Most Martinával és Bencével Ausztria felé vettük az irányt, ahol én lettem a legszebb Boston Terrier! Mondhatom, hatalmas volt az öröm, Martina nagyon-nagyon megszeretgetett. Ennek a győzelemnek köszönhetően a nevemhez ezentúl hozzátartozik Jugendsiegerin’18 előtag is, ami nem csak nekem nagy boldogság, hanem az egész kennelnek is az. Azért ti ezentúl is nyugodtan szólíthattok Brillnek.

Ha kíváncsiak vagytok Brill további kalandjaira, olvassátok el korábbi bejegyzéseit. Itt elmeséli, hogy ki is ő, itt egy hamisíthatatlan kutyapartiról számol be, itt pedig a horvátországi nyaralásukról ír.

A szerzőről:

Válasz