Oct
19
2018

CEWE tippek egy percben – különleges karakterek

Aki már töltött le betűkészletet, biztos találkozott a dingbat vagy symbol néven ismert típussal, ahol grafikai elemek vannak a betűk és számok helyett.
Óriási előnye, hogy vektoros, így minőségromlás nélkül méretezhető.

A dingbat szóra rákeresve rengeteg ingyenes lelőhelyet lehet találni, ilyen például a dafont.com, ahol különböző kategóriákba csoportosítva találjuk a készleteket.

Ugyanúgy használható a billentyűzetről, mint bármelyik betűkészlet. Ezzel az egyetlen probléma az, hogy nem lehet tudni, hogy melyik grafikai elem melyik karakterrel hívható elő. Mutatjuk, mi a megoldás.

  • Letöltés és telepítés után, indítsa újra a számítógépet. A CEWE FOTÓVILÁG programban nyisson egy szövegdobozt, és válassza ki a dingbat-ot a neve alapján.

  • Nyissa meg a Karaktertábla eszközt. Számítógépe operációs rendszerétől függ, hogy ezt hogy teheti meg. A karaktertábla megmutatja a gépén levő betűkészleteket és azok összes karakterét, illetve kiválaszthatja azokat, amelyeket billentyűzetről nem ér el.

  • Jelölje meg a megfelelő elemet, majd kijelölés és másolás, és a szövegmezőben Ctrl+V-vel beillesztés.

  • Használhatja a szövegszerkesztés minden eszközét, így megváltoztathatja a színét, méretét, adhat hozzá árnyékot és szegélyt is.

  • A grafikus betűtípusokkal rengeteg díszítő elem közül választhatja ki, hogy mi illik legjobban az adott témához.

Tetszett a tipp? – Töltse le ingyenes szoftverünket és próbálja ki Ön is!

Kísérje figyelemmel blogunkat, hiszen hétről hétre újabb tippeket adunk! A CEWE FOTÓVILÁG szoftver használatáról sok videót talál youtube csatornánkon is. Ha Facebookon és Instagramon is követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról!

Válasz