Jan
18
2019

CEWE tippek egy percben – térhatású keret

A CEWE FOTÓKÖNYV szerkesztése során általában több fotó is kerül egy oldalra, de van, hogy valamelyiknek kiemelt szerepet szánunk, ezért valamilyen különleges módon szeretnénk elhelyezni. Ilyen ez a térhatású keret is, amit most mutatunk be.

  • Először a keretet készítjük el. A clipartok közül a háromszögre lesz szükségünk. Ezt a clipartok alatti Tovább gombra kattintva tudja letölteni.
  • Helyezzen el négyet az oldalon, mindegyiket jelölje ki, majd méretezze tetszés szerint. A négyből hármat el kell forgatni, ezt legkönnyebben úgy teheti meg, ha kijelöli, jobb klikk, és Elemek jobbra (vagy balra) forgatása parancsot választja.
  • A négy elemet illessze össze úgy, hogy egy négyzetet adjon ki. Ezt könnyebben megteheti, ha az intelligens segédvonal be van kapcsolva. (felső sor mágnes ikon)
  • Ahhoz, hogy a térhatás meglegyen, az egyes elemek színét különböző árnyalatúvá kell változtatni. Dupla kattintás a cliparton, majd a megjelenő ablakban a Most színen. Szürke esetében a vörös-zöld-kék értéke mindig azonos. A fekete 0-0-0, a fehér 255-255-255, a közte lévő értékek a szürke árnyalatai. Egyéb színeknél a vörös-kék-zöld érték legyen azonos, és a fényerőn változtasson.
  • Középen helyezzen el egy képsablont úgy, hogy a sarkai illeszkedjenek a keret sarkaihoz.
  • Helyezze el a kiválasztott fotót, majd az egészet kijelölve, adjon hozzá egy egész vékony keretet. Mivel a háromszögek is egy négyszögletű területen helyezkednek el, az egész köré is kerül egy keret, és ezzel a képkeret sarkai is kiemelést kapnak.
  • Árnyékolással tovább növelheti a hatást.
  • Háttér, pár díszítő elem, és el is készült a különleges oldal.

Tetszett a tipp? – Töltse le ingyenes szoftverünket és próbálja ki Ön is!

Kísérje figyelemmel blogunkat, hiszen hétről hétre újabb tippeket adunk! A CEWE FOTÓVILÁG szoftver használatáról sok videót talál youtube csatornánkon is. Ha Facebookon és Instagramon is követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról!

Válasz