Jul
23
2018

5 kreatív ötlet a nyaralós- víkendes feelinghez

Induljunk ki abból, hogy szerencsénk van, végre ki tudunk szabadulni otthonról, és még víkendházunk is van! Ekkor már semmi másra nem akarunk gondolni, mint a pihenésre. Ha nincs szerencsénk, alábbi tippjeink akkor is segítenek a nyaralós víkendes feeling előidézésében.

A lazításhoz a szép és kényelmes környezet is hozzájárul, sőt, ilyenkor szívesen látunk játékosabb, színesebb bútorokat és kiegészítőket is magunk körül, de persze nem szeretnénk órákat tölteni a lakberendezéssel. Összegyűjtöttünk 5 jópofa ötletet, amellyel gyorsan otthonosabbá, kreatívabbá varázsolhatjuk a nyaralónkat.

1. Minibár régi bőröndből

Igyunk egy hűsítő koktélt, vagy egy jó hideg gyöngyöző sört az általunk készített egyedi minibárból. Nincs másra szükségünk, mint egy öreg bőröndre vagy ládára, amit levadászhatunk antik vásárokon vagy akár valamelyik internetes piactéren is. Miután letisztítottuk, kicsit helyrepofoztuk a porlepte darabot, csakis a kreativitásunkon múlik, hogyan alakítjuk izgalmas minibárrá. Elhelyezhetünk benne néhány üveg italt, de a poharaknak, sőt akár egy jeges vödörnek is szoríthatunk helyet és már kész is a hangulatos bútordarab.

Forrás és további képek: http://belultagasabb.blog.hu/2017/12/10/igy_csinalj_kofferbol_minibart#

2. Fafotó – saját fényképből nyomtatva

A nyaralóba nagyon passzolnak a naturális elemek, természetes alapanyagú, rusztikus dekorációk, amelyek a belső térben is rögtön megidézik a természet közelségét. Szóval, ha ebben gondolkodunk és a falat szeretnénk díszíteni, válasszuk a fafotót, amely közvetlenül a gondosan kidolgozott és összerakott fenyőfa táblákra van nyomtatva. A legjobb az egészben, hogy a saját fényképünket készíttethetjük így el, így igazán személyessé teszi a teret, a fa rajzolata és a rá jellemző színvilág pedig letisztultságot és megnyugvást áraszt.

Forrás és további képek:

https://pandarte.blog.hu/2017/09/11/kedvenc_fenykepeink_fatablan_kulonleges_elmeny

Itt megrendelhető: https://cewe.hu/fali-dekoracio/fafoto.html

3.  Varrógépből virágtartó

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ha esetleg a nagymamánktól maradt ránk egy régi öntöttvas alapú varrógép. Más esetben feltétlenül keressünk fel egy garázsvásárt vagy böngésszük a netet, hogy beszerezhessünk egy ilyen különlegességet. Ha elhelyezünk rajta egy fa ládát, alakíthatjuk virágtartóvá, de akár asztalkánt is hasznosíthatjuk az öreg vasdarabot, ami a víkendházunk vintage stílusú éke lehet.

Forrás és további képek:

https://www.recyclart.org/2014/03/60-ideas-recycle-old-sewing-machines/3/

4. Fényképes névtábla

Családi, baráti összejövetelek esetén könnyedén meg fogják találni nyaralónkat a vendégek az egyedi, akril üvegből vagy alumíniumból készült, a bejárathoz könnyedén elhelyezhető fényképes névtáblánknak köszönhetően. Ez a játékos ötlet garantáltan feldobja a hangulatot már az érkezéskor, a névtábla megalkotásánál pedig kiélhetjük kreativitásunkat. Hiszen rajtunk áll, hogy milyen fotókat és szöveget milyen elrendezéssel helyezünk el rajta, és még számos grafikai elemmel is kiegészíthetjük – a szerkesztés percek alatt megvan a CEWE online felületén.

Forrás és megrendelés:

https://cewe.hu/fenykepes-ajandektargy/dekoraciok/nevtabla.html

5. Lámpás képkeretekből

A nyár a kellemes, csillagfényes esti éjszakák időszaka. Ilyenkor esik csak igazán jól egy gyertyafényes fröccsözés a párunkkal vagy barátainkkal a szabadban. Szerezzünk be néhány egyszerű, egyforma méretű képkeretet, melyekből – azokat négyzetesen egymáshoz illesztve és összeragasztva – pár lépésben vintage hangulatú lámpást tudunk varázsolni. Ezzel a megoldással fillérekből dekorálhatjuk a teraszunkat és élvezhetjük a romantikus hangulatot.

Forrás és elkészítés:

https://www.youtube.com/watch?v=KZj3JtoZMMY

A szerzőről:

Válasz