Jul
9
2018

A hónap applikációja: Snapseed

Az ember általában arra törekszik, hogy egy fotóból kihozza a maximumot: letisztult kompozíció, szép fények, éles kontúrok, harsány színek. Azonban az utómunka sosem árt, ezért arra gondoltunk, hogy minden hónapban hozunk egy képszerkesztő applikációt és jól bemutatjuk őket. A sorozat a Snapseeddel kezdődik.

Van valami folt a háttérben, jó lenne, ha élénkebbek lennének a színek, vajon, hogy lehetne elmosni a hátteret? Ha ezek számodra ismerős gondolatok, akkor ez az alkalmazás nagyon fog tetszeni. A használata ugyanis roppant egyszerű.

A Snapseed előnye, hogy kevés menüponttal rendelkezik, így könnyű megtalálni a megfelelő eszközt. Belépve az alkalmazásba, egy nagy + jelet fogsz látni, aminek segítségével megnyithatod a szerkeszteni kívánt fotót. Az applikáció alsó sorában 3 menüpontot fogsz látni, vegyük őket sorra.

STÍLUSOK – rendkívül egyszerű a használata, a felsorolt lehetőségek közül kiválaszthatod azt a filtert, amely számodra a legszimpatikusabb.

ESZKÖZÖK – ez alatt a menüpont alatt tényleg rengeteg funkció közül tudunk választani. Élnénk azzal a közhellyel, hogy a levesebb néha több! Ne essünk túlzásba, nem kell az összes eszközt használni, viszont érdemes felfedezni őket. Ha van kedved kísérletezz bátran, mi azonban bemutatnánk a 3 kedvencünket.

  1. Korrekció: apróbb hibák a háttérben, gyűrődés a szoknya szélén – ezt mind el lehet tüntetni vele.
  2. Ecset: elsőre biztos többeknek beugrott a paintből ismert ecset, de ennek nem sok köze van ahhoz! Lényegében a kiválasztott effekt (Fakítás és égetés / Exponálás / Hőmérséklet / Telítettség) nem a teljes képet változtatja ki, csupán annak bizonyos területeit. Válassz efektet, érintsd meg a képet ott, ahol változtatni szeretnél. Sikerült, ugye? J

 

 

  1. Szelektív: megváltoztatja a kép sötétségét, vagy fényességét a kiválasztott pontokon. Így például könnyen fekete hátteret tudunk varázsolni oda is, ahol eredetileg nem az volt.

Az eszközök fülben még számos effekt van, kísérletezésre fel! Ha szeretnéd ellenőrizni magad és megnézni, honnan hová jutottál, tartsd az ujjad hosszan a képen, vissza fog változni az eredeti állapotába. Amennyiben elégedett vagy az eredménnyel, már csak egy dolog marad: EXPORTÁLÁS. 🙂

A szerzőről:

Válasz