Jun
21
2019

A képkeret a múlté! – 3D-s DIY ötlet

Ezek az átlátszó üvegdobozok nem csak jól mutatnak, de akár praktikusan is használhatjuk őket, miközben CEWE képeinkkel személyre szabott kiegészítői lesznek a háztartásunknak. Azonban, ha nem szeretnénk tárolásra használni, elkészíthetjük úgy, hogy kinyomtatott képeink 3D-ben jelenjenek meg.

Az alábbi kellékekre lesz szükségünk:

  • az előhívott CEWE fotóink
  • kartonlap
  • olló
  • folyékony ragasztó
  • kétoldalú ragasztólap
  • egy kisebb méretű fadarab
  • egyéb díszítő elemek (mi papírtollakat használtunk)
  • üvegdoboz
  • háttér (mi egy márványos matricalapot használtunk)

Először elkészítjük a doboz tartalmát. A kiválasztott képet ragasszuk rá a kartonlapra. Ez fog nekik tartást adni, amire szükség lesz, ha felállítjuk.

Ezután körbevágjuk a felhasználni kívánt részeket. A mi példánkban a kislány haja száll a szélben. Természetesen nem kell minden szálat külön kivágni, nagyjából határozzuk meg a körvonalait.

Ezután vágjunk le egy kis darabot a kétoldalú ragasztóból, és tegyük rá a kép hátuljára.

Ezután erősítsük rá a fadarabot a ragasztó másik felére. A fadarab lesz a támasza a képünknek.

Következőnek az üvegdobozt díszítjük ki. Vágjuk méretre a hátteret, a mi esetünkben a márványos matricát,

majd helyezzük az üvegdoboz aljára.

Utolsó lépésként szereljük fel az üvegdobozt a használati utasításnak megfelelően a falra, és tegyük bele az egyéb díszítéseket. A mi esetünkben ezek a tollak, amiket celluxszal erősítettünk fel. Végül helyezzük be a fadarabbal megtámasztott képünket.

Ha valakinek van türelme, egy egész képet 3D-ssé varázsolhat. Lehet kapni üres matricalapot, amire megrajzolható a háttér, vagy rendelhetünk CEWE Fényképes öntapadó posztert is. Érdemes előtte egyeztetni a doboz és a poszter méreteit, hiszen lehet, hogy vágni kell belőle, hogy tökéletesen illeszkedjen.

A háttér kiválasztása után jöhet a kép. Ha szerettünkön kívül van más is a képen (pl, szülinapi torta) azt is elkészíthetjük a fent említett technikával, és a dobozban szabadon mozgathatjuk az elemeket, ezzel 3D-s hatást keltve. Az egyéb kiegészítőknek is csak a képzeletünk szab határt. A végeredmény pedig ízléses és vagány. Az elkészült munkákat most is várjuk a #azénCEWEdobozom hashtaggel!

Ha kedvet kaptál, itt az ideje belevágni a projektbe, hiszen nagy fotórendelési akció van a CEWE-nél! Most 100 db normál minőségű papírkép csak 1900 forintba kerül. Az akció június 30-áig tart, a részleteket ide kattintva olvashatod el.

A szerzőről:

Válasz