Mar
12
2020

A kihagyhatatlan kismamafotózás

Kilenc hónap, az első ultrahangkép, az egyre növekvő pocak, az örömteli várakozás, ahogy két emberből család lesz: a várandóság izgalmas pillanatai, melyek túl gyorsan röppennek el. Egy CEWE FOTÓKÖNY oldalaira rendezve, ez a csodálatos időszak egy különleges emlék lesz.

Hat ötlettel szeretnénk segíteni abban, hogy a fotózás épp úgy szórakoztató és örömteli legyen, mint később a fotókönyv lapozgatása.

A tökéletes fotózásra fel kell készülni. Bár érdemes folyamatosan fotózni, a legideálisabb időszak a terhesség 30-34. hete. Fontos a hely és a ruházat is, és ki kell találni azokat a beállításokat, amelyek a kismama egyéniségéhez a legjobban illenek. Még fotóstúdióra sincs szükség, ezeket a fotókat otthon is el lehet készíteni.

1. Szalag

Egy gyermek megszületése valódi ajándék, két embert anyává és apává, egy párt családdá változtat, és egy teljesen új világot teremt a leendő szülők számára. A kismama pocakja köré kötött szalag és masni ezt a különleges összetartozást szimbolizálja.

Tipp: Használj világos szalagot, és lazán kösd meg. Ha zavar a köldök, egy szélesebb típust választva, könnyen elrejtheted. Különösen szép, ha a kismama a kezét a hasa alatt tartja, ezzel úgy néz ki, mint ha ajándékot adna át, miközben a kar íve szépen keretezi a pocakot.

2. Talpacska motívum

A hír, mikor kiderül, hogy egy új élet kezdődik, mindent megváltoztat. Megszületik a baba, az első lépéseket még a szüleivel teszi meg, majd később a saját útját járja. Ezt, és a babára várakozást szimbolizálja a kis lábnyom a mama hasán.

Tipp: Ne festéket használj, hanem valami tápláló krémet, amit a fotózás után be lehet masszírozni a bőrbe. Ez a masszázs a mamának és a babának is megnyugtató, kellemes érzés.

3. Formázz szívecskét

A fotózásnál felvetődik a kérdés, hová tegye a kismama a kezét. Ösztönös mozdulat a gömbölyödő hason tartani. Hogy némi változatosságot vigyünk a beállításba, lehet a kezekből szívet formálni. Még meghittebb, ha anya és apa együtt alakítja ki ezt a kedves motívumot a babától szinte csak pár centire. Alternatív megoldásként lehet csillagot vagy a bébi nevének kezdőbetűjét is kialakítani.

Tipp: Jobb egy halvány körömlakk, mint egy erősebb szín, és az ékszerek közül is leginkább csak a jegygyűrűre van szükség.

4. Lazítás

Nem kell minden fotón a pocaknak hangsúlyt kapnia, mert akkor túl egyhangúak lesznek a felvételek. A legszebb fotók közé tartoznak azok is, amelyek a szülők intimitását tükrözik. Biztonság, boldogság, szeretet. A leendő apuka a kezét vagy a fejét az édesanya hasára helyezve teremt kapcsolatot a babával.

Tipp: Erre legalkalmasabb egy kedvenc hely, például a kanapé vagy szofa. A ruházat legyen kényelmes, a környezettel és egymással is összeillő. Válassz fehér vagy pasztell árnyalatot a párnáknak, takaróknak, ez még jobban kiemeli a téma finomságát.

5. Cuki bébiholmik

Az alakuló család várakozásának része a fészeképítés. A gyerekszoba kialakításától kezdve a babaruhák vásárlásáig. Ezeket is felhasználhatjuk a kreatív fotózás során. Például az első babacipő a szülők lábánál.

Tipp: A lábak szintjéről fotózz. A mélységélesség legyen kicsi, így az életlen háttér még jobban a babacipőre helyezi a hangsúlyt.

6. Öltözék

Milyen ruhákat érdemes választani a fotózáshoz? Mindenkinek megvan a saját ízlése, de a legtöbben ilyenkor élénk, barátságos színeket hordanak. A ruhának illeszkednie kell a környezethez, inkább legyen kényelmes, mint elegáns. A fehér vagy szürke színek puha természetessége minden arcszínt kiemelnek. A különböző pózok és játékos ötletek kedves, vidám fotókat eredményeznek.

A szerzőről:

Válasz