Jun
1
2015

A Pető Intézetben jártunk

2,2 millió forint értékű támogatás és rengeteg élmény.

A CEWE és munkatársai a Pető Intézet tankertjét szépítették meg.

„Gyere, beszélgessünk inkább” – mondta Jedi, aki nem szereti a gilisztákat, de egyébként bátrabb minden igazi jedi lovagnál, hiszen 13 évesen, kerekesszékben áll helyt a mindennapokban távol a szülővárosától, a szüleitől és testvéreitől, és akivel már Facebook barátok vagyunk. A vidámság, nyitottság és a szeretet, amelyet ismét megtapasztalhattunk a Pető Intézetben a CEWE munkatársak szervezett önkéntes napon, arra ösztönöz minket, hogy visszatérjünk még a gyerekek közé.

Összesen mintegy 2,2 millió forint adománnyal támogatta a CEWE Magyarország a Pető András Főiskola Gyakorló Általános Iskoláját és Kollégiumát a 2014 őszén kezdődő, és idén májusban lezáródó program során. Amellett, hogy az intézet diákjai 20, a beszédproblémákkal küzdő gyerekek tanulását segítő tabletcsomagot kaptak, az iskola tankertjének bővítése, rendezése is megvalósult az együttműködés részeként. Tavaly cégünk dolgozói a gyerekekkel közös, élményprogramba foglalt kertrendezést végeztek, most pedig ez a projekt folytatódott tovább: többek között kerekesszékkel is elérhető, emelt virágágyásokat készíttettünk a diákok részére, valamint a termőföld, a növények beszerzését finanszíroztuk, hogy aztán a tanulókkal együtt ültethessük el a palántákat.

„Az önkéntes napok során megvalósuló integrációs foglalkozások nem csak a diákoknak jelentettek a hétköznapokból kimozdító, különleges élményt, hanem a CEWE Magyarország dolgozóinak is. Példaértékű az a vidámság, nyitottság és szeretet, amellyel a gyerekek felénk fordultak. Terveink szerint az együttműködésnek lesz még folytatása” – emelte ki Zoboki Zoltán, cégünk ügyvezető igazgatója.

A gyerekek akadályozottságuk miatt csak korlátozottan részesülhetnek ilyen közösségi élményekben, ezért fotósorozatban örökítettük meg a nagyszerű pillanatokat, amelyekkel – CEWE Fotókönyv formájába – megajándékozzuk fiatal barátainkat és szüleiket is, hiszen ők sajnálatos módon nem tudnak ott lenni gyermekeik minden örömteli percében.

A támogatási program megvalósításában a CEWE partnere az United Way Magyarország volt.

Pető Intézet

A szerzőről:

Válasz