Dec
14
2016

Csodás névnapos naptár kicsiknek és nagyoknak – a jótékonyság jegyében


Bűvös tájak, hosszú orrú manók, kedves állatok, huncut szemű gyerekek varázsolják el a gyermekeket és felnőtteket egyaránt Baracsi Gabriella illusztrátor és animátor képeit nézve. A számos gyermekkönyvből és mesefilmből is ismerős figurák alkotója így vall munkájáról:
Meglehet soha nem is nőttem fel teljesen, hiszen sokszor még most is úgy látom a világot, akár egy gyerek. A gyerekeknek készülő illusztrációkban találom meg a legnagyobb szabadságot színekben, technikában és témában egyaránt. Van bennem valami különös meghittség, öröm és szeretet a rajzok készítése közben, amiből, remélem, marad valami a kész munkákban is, és átszivárog ezekből az érzésekből valamennyi azokhoz is, akik éppen nézik. Talán visszalopja a felnőtteket a gyerekkorukba, a gyerekek pedig kedves emlékeket gyűjtögethetnek maguknak az ő felnőttkorukra.
A nyírbátori grafikusművész egy évre való, azaz 12 akvarell és gouache technikával készült bájos képéből most 2017-es CEWE falinaptár készül, amely szívhez szóló dísze lehet minden gyerekszobának, óvodának, iskolának. Sőt, azoknak a felnőtteknek is tökéletes ajándék, akik még ma is szívesen merülnek el egy-egy lopott pillanatra a mesék világában. Vásárlásával pedig – a CEWE támogatásával – segítséget nyújthatunk ennek a sajnos súlyosan beteg, műtétre váró, nagyon tehetséges rajzolónak.
Gyógyulást és még sok gyönyörű illusztráció elkészítését kívánjuk Baracsi Gabriellának!
Baracsi Gabriella naptár vásárlása itt.

cewe_nyomda_baracsi_gabi_640x640px

A szerzőről:

Válasz