Jul
22
2014

Fotózási tippek balatoni nyaraláshoz, hajózáshoz

Egy balatoni hajókirándulás csodás élmény lehet, és hogy ez nem merüljön feledésbe, örökítsük meg fényképezőgépünkkel. Olvassa el hasznos tippjeinket, hogy fotói még
szebbek legyenek.

1.    Fotózási tipp: A horizont beállítása

horizont vízszintbe hozása

Ha  naplementét fotózunk, gyorsnak kell lennünk. A horizont beállítása azért is nehéz, mert alattunk imbolyog a hajó. A legtöbb fényképezőgépen lehetőség van bekapcsolni a keresőben vagy az LCD-képernyőjén segédrácsot, ami segíti a beállítást. Ha használunk képszerkesztő programot, pár kattintással utólag is javíthatjuk a hibát.

2.    Fotózási tipp: Részletek fotózása

részletek fotózása
Keressük az érdekes részleteket is, amellett, hogy az egész hajót fotózzuk. Mentőöv, távcső, korlát, megannyi izgalmas fotótéma.

3.    Fotózási tipp: Nagylátószögű objektív

A belső terek sokszor nagyon sötétek, miközben az ablakon beáramló fény vakítóan világos. Ilyenkor a helyes expozíciós idő megválasztása némi gyakorlást igényel. Sötét tereknél jól jöhet egy nagyfényerejű lencse, ezek ára viszont sajnos elég magas. A szűk helyiségekben egy nagylátószögű objektívvel az egész teret egyben le tudja fotózni.

+1 Szerkesztési tipp: Borító

CEWE FOTÓKÖNYV borítóBorítónak olyan fotót válasszon, ami tükrözi a könyv témáját. Ügyeljen arra, hogy legyen szabad terület, ami helyet ad a címnek. Míg a belső oldalakon a sans serif (talpatlan) betűk néznek ki jól, a borítón kipróbálhat egy díszesebb típust.Figyeljen arra, hogy a mérete elég nagy legyen. 36 pt, vagy annál nagyobb méretnél már biztosan jól olvasható lesz. A címben érdemes a helyszínt és a dátumot megadni.

A szerzőről:

Válasz