Dec
10
2019

CEWE goes green – első helyen a környezettudatosság

Kartoncsomagolás nejlon helyett

2019-ben megtapasztaltuk, hogy termékeink nejlon nélkül is ugyanolyan örömet szereznek megrendelőinknek, sőt a minőségen sem változtat semmit, ha zsugorfólia nélkül kapják kézhez könyvbe kötött emlékeiket.

Az eredmény:

Évente kb. 20 000 kg műanyag szeméttel kevesebb.

+ 1 érdekesség: Nem csak a zsugorfóliát, de minden egyéb célra használt nejlonzacskót is sikerült gyártási és logisztikai folyamatainkból kivonnunk. Több, összetartozó megrendelést sem csomagolunk például már zacskóba, hanem újrahasznosítható dobozban vagy többször használatos rekeszekben juttatjuk el a célállomásra.

Ahol elengedhetetlen – kommunális & egészségügyi hulladék –, ott teljesen lebomló, kukoricakeményítőből készült (szemetes)zsákot használunk.  

Minden egyes nejlon nélkül csomagolt fotókönyv egy-egy lépés gyermekeink jövője felé

E-számla

Vajon hány számla landol úgy – jobb esetben a szelektív – kukában, hogy soha senki egy pillantást sem vetett rá? És hány számlára lehet szükség a későbbiekben, ami után mindent feltúrunk, mégsem találjuk? 2019 nyara óta kizárólag e-számlát küldünk Partnereinknek és Megrendelőinknek (igény esetén ezeket azonban bármikor kinyomtatjuk)!

Az eredmény:

Mindig visszakereshető számlainformációk és évente sok-sok raklappal kevesebb el- és felhasznált papír

A papírhulladék csökkentésével az erdőirtásokat is visszaszoríthatjuk

ISO 14001 tanúsítvány – KIR rendszer

Az ISO 14001 szabvány megszerzésével már papíron is igazolni tudjuk környezetünk iránti elkötelezettségünket!

A Környezetközpontú Irányítási Rendszer (KIR) hatékony működtetésének eredményeképpen szervezetünk törekszik a természeti erőforrások felhasználásának csökkentésére, a környezetszennyezés megelőzésére, és a környezeti terhelésék minimálisra csökkentésére.

Az eredmény:

  • környezettudatosabb
  • hulladékkezelés


Klímasemleges CEWE termékek

Következetesen és aktívan korlátozzuk az éghajlatváltozást előidéző gázok kibocsátását, így ellensúlyozzuk, az elkerülhetetlenül kibocsátott gázmennyiségek hatását. Egy afrikai projekt keretein belül kompenzáljuk a CEWE FOTÓKÖNYV előállításához szükségesen felhasznált fák CO2 kibocsátását, sőt a programon keresztül a fairtrade kereskedelem irányelveit is támogatjuk.

Az eredmény:

  • Évente 2635 hektárnyi megvédett erdő  
  •  A klímavédelmi projektből befolyt összeget edukációs célokra forgatjuk vissza
  • Az érintett terület állat- és környezetvédelmén keresztül új munkahelyeket teremtünk


Kollégáink két keréken és hibrid gépjárművek mögött

Egyre több kollégánk közlekedik kerékpárral, számukra biztonságos kerékpártárolási lehetőséget, valamint zuhanyzási lehetőséget biztosítunk. 

Mivel elkerülhetetlen, hogy kollégáink gépkocsiba is szálljanak, 2019-ben megkezdtük gépjárműparkunk cseréjét hibrid járművekre.

Az eredmény:

Fitt kollégák és kevesebb károsanyag kibocsátás

Az igazolt fenntarthatóság – FSC® tanúsítvánnyal rendelkezünk

Szívügyünk a klíma- és a környezetvédelem. A tanúsítvány úgynevezett terméklánc minősítés, amely ellenőrzi a fatermékek átfutását a feldolgozáson és a kereskedelmen keresztül az erdő és a végső felhasználó között. Aktívan támogatjuk az egész világot érintő felelősségteljes erdőgazdálkodást, ezért a CEWE FOTÓKÖNYV előállításához kizárólag FSC® tanúsítvánnyal ellátott alapanyagokat használunk.

Az eredmény:

  • a természetes erdők megtartása
  • génmanipulált növények tiltása
  • bennszülött törzsek és a környezet védelme
CEWE FOTÓKÖNYV FSC tanúsítvány

+ A karácsonyfa, amiről nem tudunk lemondani

DE! Idén falabdás karácsonyfa emlékezetet minket az előttünk álló ünnepekre 😊

De vajon kinek okozzon örömet az ünnepek elmúltával a mi gyönyörű karácsonyfánk?

Várjuk óvodák, bölcsik vagy egyéb intézmények jelentkezését, akik szívesen gondoznák a mi CEWE KARÁCSONYFÁNKAT egy életen át – hátha unokáink is látni fogják!

A szerzőről:

Válasz