Nov
24
2014

Úgy adtunk, hogy többet kaptunk

November 18-a különleges nap volt számunkra. A CEWE dolgozói önkéntes napot tartottak a Pető Intézetben. Meghatározó élmény volt együtt tölteni a napot ezekkel a sérült gyerekekkel. A közös foglalkozás keretében, amellett, hogy megismertük egymást, közösen készítettünk színes madáretetőket, amit délután a kertben közösen helyeztünk el a fákon.

Pető Intézet

Ahogy a gyerekeket kísérő konduktoroktól megtudtuk, az ilyen közösségi programok nagy élményt jelentenek a gyermekek számára, bár ezt mondani sem kellett, éreztük, hogy nagyon jól érezték magukat. Számunkra ez ugyanolyan öröm volt. Megismerni a személyiségüket, hallgatni a történetüket, az együtt töltött idő minden perce sokkal többet adott nekünk, mint amit mi adni tudtunk.

Pető Intézet

Sor került annak a mintegy 900.000 Ft értékű tablet csomagnak az átadására is, amivel a Cewe Magyarország segíteni szeretné a Pető Intézetben folyó oktató munkát. Nagyon sok gyerek küzd beszédproblémákkal, és a tableten használható programok segíthetik a gyerekek fejlődését. Klein Anna, az Egységes Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézet Gyakorló Általános Iskolájának igazgatója hangsúlyozta, hogy a támogatás révén a gyerekek így részt tudnak venni az oktatásban.

Pető Intézet

Az adományozás egy átfogó program részeként valósult meg, mely 2015-ben az intézmény kertjének felújításával és rendezésével folytatódik.

Ezen a csodálatos és emlékezetes napon sok fotó készült, ezeket egy CEWEFOTÓKÖNYV-be elhelyezve szeretnénk eljuttatni a Pető Intézet, illetve a gyerekek részére, hogy azt lapozgatva az együtt töltött nap minden pillanatára emlékeztesse őket.

Pető Intézet

Örülünk, hogy segíthettünk, és köszönjük az élményt.

A program megvalósításában partnerünk a United Way Magyarország volt.

A szerzőről:

Válasz