May
26
2020

CEWE segítség a digitális oktatáshoz: 16 új laptop talált gazdára

A CEWE Magyarország Kft. életében kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, így ebben a kihívásokkal teli időszakban is elhivatottak voltunk abban, hogy segítsünk. Ezúttal hátrányos helyzetű tanulók életét szerettük volna könnyebbé tenni, hiszen a digitális oktatásra történő átállás lehetetlen helyzetbe hozta azokat a családokat, akik anyagi okokból kifolyólag nem engedhették meg maguknak egy laptop beszerzését. Eredetileg hat laptopnak kerestünk gazdát, végül majdnem háromszor ennyit adtunk át a rászorulóknak!

A CEWE Magyarország Kft. évről-évre más fontos ügyek mellé áll: felajánlásokkal, adományokkal segítünk ott, ahol arra a leginkább szükség van. A mostani helyzetben szinte nincs olyan szegmens vagy társadalmi réteg, amely ne szorulna valamilyen módon segítségnyújtásra. Nagyon nehéz helyzetbe kerültek azok a családok, intézmények is, akik digitális eszközök nélkül ragadtak a négy fal között, hiszen ha az élet az online térben folytatódik tovább, akkor egy számítógép  alapvető létszükségletté válik. Ezért döntöttünk úgy, hogy felajánlunk hat laptopot hátrányos helyzetű diákoknak, hiszen ők a digitális oktatásra történő átállással minden eddiginél nehezebb helyzetbe kerültek.

Hivatalos Facebook oldalunkon tettük közzé a felhívást, miszerint szeretnénk megtalálni ezeknek az eszközöknek a legmegfelelőbb helyet. Arra kértük követőinket, írják meg kommentben, szerintük mely oktatási intézmény szorul rá leginkább a gépekre. A poszt nem várt aktivitást generált: rengeteg intézmény neve merült fel, ezzel pedig világossá vált számunkra, hogy több helyen is elkélne a segítség, mint azt elsőre gondoltuk!

Így történt, hogy a tervezett hat helyett végül tizenhat laptopot adományoztunk különböző intézményeknek, melyeket Zoboki Zoltán, a CEWE Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója személyesen adott át, természetesen a szükséges óvintézkedések szigorú betartása mellett.

A támogatott intézmények:

  • Bólyai Gyermekotthon (Budapest)
  • Benedek Elek Általános Iskola (Kálmánháza)
  • Sarkadi Általános Iskola (Kötegyán)
  • Bükkalja Általános Iskola (Bogács)
  • Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény (Gencsapáti)

Köszönjük mindenkinek, aki segített abban, hogy a laptopok az arra leginkább rászorulókhoz kerülhessenek, így segítve az érintettek átállást ebben a kialakuló új élethelyzetben.

A szerzőről:

Válasz