May
13
2022

CEWE tippek egy percben – 3D Google térkép

Bár a CEWE Fotóvilág térképfunkciója rendkívül sokoldalú, érdemes kipróbálni a Google térkép 3D-s nézetét is. A 3D-s képeket olyan repülőgépek segítségével gyűjtik, amelyek számos kamerával vannak felszerelve, és megörökítik az alattuk lévő Földet. Ezeket az adatokat aztán összeillesztik és átfedik a meglévő 2D-s képekkel, hogy létrehozzák a Google Maps-ben látható 3D-s modelleket.

Ahhoz, hogy a Google Térképeket 3D-ben láthassa, olyan webböngészőt kell használnia, amely támogatja a WebGL-t. A legtöbb modern böngésző, például a Google Chrome, a Firefox, a Microsoft Edge és a Safari támogatja a WebGL-t.

A Google Maps alapértelmezés szerint engedélyezi a 3D nézetet. Ahhoz, hogy megnézze, egyszerűen csak át kell állítani a nézetet műholdra, majd a jobb alsó sarokban lévő 3D gombra kell kattintania. Ez 45 fokban megdönti a képernyőt, így teljes 3D-ben láthatja a környezetét. Az, hogy mit lehet 3D-s nézetben megtekinteni, folyamatosan bővül, nagyobb városokat, nevezetes helyeket már igen.

Sima egérhúzással és Ctrl + egérhúzással lehet mozogni.

Ha tetszés szerint beállította a térképrészletet, egy monitorfotóval el tudja menteni, és a CEWE FOTÓKÖNYVBEN fel tudja használni akár képként, akár háttérként.

Válassza a műhold nézetet, majd kattintson az utolsó ikonra.

műhold

Itt tudja kikapcsolni a címkéket, hogy ne zavarjanak be a képbe.

címka

Keresse meg a helyet, majd kapcsolja be a 3D-t.

döntött nézet

Képmetszővel jelölje ki a területet. Az elmentett képet helyezze a CEWE FOTÓKÖNYV oldalára. Ha háttérként használja, tehet rá szépia effektet.

szépia

És maszkot is.

maszk

Vagy akár valamilyen textúrát, csökkentett átlátszósággal. Ezt a papírt letöltheti a CEWE galériából.

textúra

Látványos hátteret ad fotóinak.

google maps

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

A szerzőről:

Nem lehet hozzászólni