Oct
8
2021

CEWE tippek egy percben – betűtípus választás

CEWE FOTÓKÖNYV készítésekor a szöveg betűtípusának legalább olyan fontos szerepe van, mint az elrendezésnek, vagy a clipartok kiválasztásának.

Hosszabb szövegnél mindenképp érdemes jól olvasható típust választani, és fontos, hogy a karakterkészlet minden ékezetes betűt tartalmazza. A cím kialakítása már lehet egy különlegesebb, dekoratív betűvel. Ahhoz, hogy könnyen és gyorsan lehessen választani, egy ingyenes alkalmazást javaslunk, ez Character Map UWP. Letölteni innen tudja. Vegye figyelembe a rendszerkövetelményeket. A program angol nyelvű, de egyszerű és egyértelmű a használata. Telepítés és megnyitás után egy ilyen felület fogadja, amiben az összes telepített betűtípusát megtalálja.

character map uwp

Ha jobbra fent a fogaskerék ikonra kattintva megnyitja a beállítás ablakot, A Font Management fülön a „Drag and drop to import”-ra ráhúzhatja a nem telepített betűkészleteket is, így azokat is meg tudja nézni.

font manager

Megtalálja az összes karaktert, azokat is, melyeket a billentyűzetről nem tud elérni.

különleges karakter

Ezeknek az elhelyezése a CEWE Fotóvilág programba kissé körülményes, de nem lehetetlen.

fotóvilág

Dupla kattintással az alsó sávba helyezi, copy-val másolja, azt a Word-be, és ha onnan másolja, megjelenik a Fotóvilágban is.

szöveg

Az igazán hasznos funkciója az, ha a képen jelölt ikonra kattintva átlépünk a másik nézetbe. Itt egyedi szöveget is beírhat, és gyorsan végig tudja nézni az összes betűtípust, hogy melyik lenne a megfelelő. A legjobb, ha rögtön azt írja be, amit a fotókönyvbe is szeretne. Ha a betűtípus nem tartalmazza valamelyik ékezetes betűt, az is rögtön látszik.

előnézet

Érdemes időt szakítani a szövegszerkesztésre, hogy CEWE FOTÓKÖNYVE még különlegesebb legyen.

fotóköny

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

A szerzőről:

Válasz