Aug
16
2019

CEWE tippek egy percben – borító tipp

Ha kezünkbe veszünk egy könyvet, az első, amit megnézünk rajta, az a borító. A könyvesboltban is sokszor elég, ha az megragadja a figyelmed, biztos, hogy kézbe veszed, és elolvasod, miről is szól. Pont ilyen fontos a CEWE FOTÓKÖNYV szerkesztésénél erre külön figyelmet fordítani. A mai tippünk nagyon egyszerű, csak a könyv gerince kapott egy színt vagy textúrát. Ha jól választasz színt, ami a háttérhez, fotóhoz passzol, hatásos eredményt érhetsz el.

Itt az egész borítón van egy fotó, de persze lehet valamilyen háttérrel indítani, amin egy vagy több kép van.

A fekete szín a színes, világos fotóhoz jó választásnak tűnt. Egyik lehetséges megoldás egy színes clipart használata. Ezt a clipartok között a „Színek” csoportban találod. Az a szürke sáv, ami a képen látszódik, a nyomtatott könyvön már nem lesz ott, az csak egy szövegdoboz, ha írnál a gerincre.

A másik lehetőség, ha egy képkeretet teszel oda.

És erre valamilyen textúrát. Az interneten rákeresve, lehet találni olyan oldalakat, ahonnan ingyenesen is le lehet tölteni különböző textúrákat. Ez egy sima jpg fájl, pont olyan, mint bármely fotó, így ugyanúgy lehet használni. Egy közeli kép, amin látszik a bőr struktúrája.

A gerincre fel lehet írni a könyv címét, illetve választhatsz például az effektlakkozott clipartokból is díszítő elemet.

Egyszerű, gyors, és mégis nagyon látványos megoldás.

Tetszett a tipp? – Töltsd le ingyenes szoftverünket és próbáld ki te is!

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

Válasz