Dec
10
2021

CEWE tippek egy percben – bújj ki a keretből!

Egy kedvelt és látványos effekt, mikor a képen lévő tárgy, elem, testrész stb úgy tűnik, mint ha kilépne a keretből, ezzel háromdimenziós hatást keltve. Ehhez azt a részt, ami túllóg a kereten, külön kell választani. Ezt a CEWE Fotóvilágban is meg lehet oldani.

Bár van erre külön eszköz is, amit egy korábbi cikkben már bemutattunk, most egy más megoldással készült el ez az oldal.

out of bound
  1. A választott fotóra tegyen egy maszkot.
maszk

2. Újabb fotó (akár ez, de bármi más is lehet), a dupla kattintásra megnyíló CEWE fotószerkesztőben Színeffektusok → Átlátszó. A csúszkával tegye teljesen átlátszóvá a képet. Ezzel a fotó nem fog látszódni, de a rá alkalmazott maszk és keret, igen.

3. Tegyen rá egy keretet az „Árnyékok” kategóriából.

átlátszó

4. Majd keretet. A belső távolságra azért van szükség, hogy a térhatású árnyékolást ne takarja le. Méretezze úgy a fotót, ahogy a keretből kijövő részhez ez megfelelő. Ha szükséges, később még tud változtatni rajta.

keret

5. Ismét egy fotó. CEWE fotószerkesztő → Színeffektusok. A lasszó eszközzel kell körberajzolni azt a részt, ami ki fog lógni a keretből. Elsőre egészen biztos, hogy nem lesz tökéletes, de nem gond, csak rajzolja körbe. Utána a + és – lasszóval kisebb szakaszokon javítson a kijelöléseken. Ez már sokkal egyszerűbb.

lasszó

6. Ha elkészült, fordítsa meg a kijelölést a „Kijelölés megfordítása” gombra kattintva, majd az átlátszóság csúszkát teljesen húzza le.

kijelölés

7. Mentse el, majd lépjen vissza a munkaterületre, és illessze a fotórészletet a helyére.

illesztés

8. Ha több részletet léptet ki a keretből, ismételje meg a műveletet. Pár díszítő elem, és kész ez a különleges oldal.

díszítés

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

A szerzőről:

Válasz