Mar
6
2020

CEWE tippek egy percben – CEWE képnéző

Előfordul, hogy egy felvételen akad korrigálni való. A CEWE képnéző alkalmazásban számtalan eszköz segít abban, hogy a fotókönyv szerkesztése közben módosítsunk egy felvételt. Ehhez elég duplán kattintani rá, és már kezdhetjük is a képszerkesztést.

Rövid áttekintés azokról a funkciókról, melyeket a „Testreszabás” menüpontban találhatunk.

Vörös szem hatás

Ha vakuval fényképezel, gyakran előfordul, hogy a fekete pupilla piros lesz a képen. Könnyedén ki tudjuk javítani ezt a hibát nem csak ember, hanem állat esetében is. A korrekció intenzitása egy csúszkán állítható be.

Kivágás

Bármely fotóból kivághatunk egy részt. Három lehetséges eszköz áll rendelkezésre ehhez: a téglalap alakú kiválasztó eszköz, az ellipszis a kerek és ovális kivágásokhoz, vagy a lasszó, amellyel szabadkézi kijelölést végezhetünk. A téglalap és ellipszis eszköz esetén a piros pontokkal a kiválasztás méretét és alakját lehet változtatni. Utána már csak a „Kivágás” gombra kell kattintani.

Engedélyezés

Látványos megoldás a kép egy részének körbevágása. Itt is a három eszköz egyikével kell nagyjából megadni a körvonalat. Az egér gombjának felengedése után a program automatikusan elvégzi a körbevágást, amit tovább finomíthatunk a funkció eszközeivel.

Tükrözés

Tükrözhetünk egy képet vízszintesen és függőlegesen is.

Vízszintes kiigazítás

Ha ferdére sikerült a fotó, könnyen ki lehet egyenesíteni. A csúszka segítségével jobbra vagy balra forgatható.

Világosság és kontraszt

Sokat javít egy fotón, ha a fényerő és kontraszt jól van beállítva. A csúszkák segítségével egyszerűen módosíthatunk.

Háttérkép

Ha egy fotót háttérként használnánk, ezzel a funkcióval életlen és világosabb lesz, így a rákerülő kép nagyobb hangsúlyt kap.

Életlenítés

Ennek a menüpontnak a segítségével életlenséget, telítettséget és fehérítést állíthatunk be.

Festés

Ha valamit szabad kézzel rajzolnál a fotóra, erre is van lehetőség. Választható szín, vonalvastagság és keménység, és az egérrel már firkálhatsz is.

Tetszett a tipp? – Töltsd le ingyenes szoftverünket és próbáld ki te is!

Kísérd figyelemmel blogunkat, hogy ne maradj le egyetlen tippről sem. A CEWE FOTÓVILÁG szoftver használatáról sok videót találsz youtube csatornánkon. Ha Facebookon és Instagramon is követsz minket, garantáltan időben értesülsz minden tartalmunkról és újdonságunkról!

Ha inspirálnál másokat CEWE FOTÓKÖNYVEDDEL vagy CEWE NAPTÁRADDAL, töltsd fel a CEWE KÖZÖSSÉGBE, és mi ezt egy 3 000 Ft értékű kuponnal háláljuk meg!

Válasz