Mar
6
2020

CEWE tippek egy percben – CEWE képnéző

Előfordul, hogy egy felvételen akad korrigálni való. A CEWE képnéző alkalmazásban számtalan eszköz segít abban, hogy a fotókönyv szerkesztése közben módosítsunk egy felvételt. Ehhez elég duplán kattintani rá, és már kezdhetjük is a képszerkesztést.

Rövid áttekintés azokról a funkciókról, melyeket a „Testreszabás” menüpontban találhatunk.

Vörös szem hatás

Ha vakuval fényképezel, gyakran előfordul, hogy a fekete pupilla piros lesz a képen. Könnyedén ki tudjuk javítani ezt a hibát nem csak ember, hanem állat esetében is. A korrekció intenzitása egy csúszkán állítható be.

Kivágás

Bármely fotóból kivághatunk egy részt. Három lehetséges eszköz áll rendelkezésre ehhez: a téglalap alakú kiválasztó eszköz, az ellipszis a kerek és ovális kivágásokhoz, vagy a lasszó, amellyel szabadkézi kijelölést végezhetünk. A téglalap és ellipszis eszköz esetén a piros pontokkal a kiválasztás méretét és alakját lehet változtatni. Utána már csak a „Kivágás” gombra kell kattintani.

Engedélyezés

Látványos megoldás a kép egy részének körbevágása. Itt is a három eszköz egyikével kell nagyjából megadni a körvonalat. Az egér gombjának felengedése után a program automatikusan elvégzi a körbevágást, amit tovább finomíthatunk a funkció eszközeivel.

Tükrözés

Tükrözhetünk egy képet vízszintesen és függőlegesen is.

Vízszintes kiigazítás

Ha ferdére sikerült a fotó, könnyen ki lehet egyenesíteni. A csúszka segítségével jobbra vagy balra forgatható.

Világosság és kontraszt

Sokat javít egy fotón, ha a fényerő és kontraszt jól van beállítva. A csúszkák segítségével egyszerűen módosíthatunk.

Háttérkép

Ha egy fotót háttérként használnánk, ezzel a funkcióval életlen és világosabb lesz, így a rákerülő kép nagyobb hangsúlyt kap.

Életlenítés

Ennek a menüpontnak a segítségével életlenséget, telítettséget és fehérítést állíthatunk be.

Festés

Ha valamit szabad kézzel rajzolnál a fotóra, erre is van lehetőség. Választható szín, vonalvastagság és keménység, és az egérrel már firkálhatsz is.

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

Válasz