Mar
11
2022

CEWE tippek egy percben – címfelirat

Az emlékek megörökítésének legjobb módja a CEWE FOTÓKÖNYV, s bár a fotók és történetek a legfontosabbak számunkra, egy stílusosan megtervezett borító biztos kíváncsivá teszi még azt is, akinek nem személyes élménye fűződik a képekhez. Akár a borítón, akár a belső oldalakon megjelenő címfelirat ugyanolyan fontos a dizájn szempontjából, mint az elrendezés vagy a háttér.

A történetek leírásához használt betűtípusnál a legfontosabb szempont az olvashatóság, a címfeliratnál a szöveg inkább, mint díszítő elem jelenik meg. Érdemes több betűtípust, színt és méretet kipróbálni. Alkalmazhat két összeillő betűtípust is, léteznek „duo” készletek, ahol a tervező eleve egymáshoz tervez két különböző stílusú font-ot.

Érdemes „vadászni” a különleges betűket, nagyon sok ingyenes oldal található az interneten, és vannak fizetős oldalak is, ahol rendszeresen van ingyenes letöltésre lehetőség. Ilyen pl. a Creative Market is. Előfordul – sajnos sokszor – , hogy a készlet nem tartalmaz ékezetes betűket, egy korábbi cikkünkben talál tippet arra, hogy ezt hogyan tudja korrigálni.

A CEWE Fotóvilág programban mindig a szöveg áll legfelül, sosem kerülhet egy kép vagy clipart alá. (hogy hogyan lehet ezt mégis megkerülni, arról itt olvashat) A szövegdobozokat viszont egymásra tudja helyezni, és ezzel rengeteg látványos megoldásra nyílik lehetőség. Erre mutatunk most pár példát.

Azonos betűtípus két színnel, némi átfedéssel.

szövegdoboz

Két különböző betűtípus, ilyenkor az egyik mindenképp legyen kisebb méretű.

két betűtípus

Tehet az egyikre vagy akár mind a kettőre árnyékot.

árnyék

Egyes szavakat írhat több szövegdobozba, így tetszés szerint rendezheti a szótöredékeket.

szövegtöredék

Ennek a kialakításnak az érdekességét az adja, hogy az AZ Z betűje egyben a TENGERPART N betűje.

elfordított betű

Itt az ÉJSZAKA szövegdoboznak fehér a háttérszíne, így valamennyit letakar a felette (rétegeben alatta) lévő szóból. A billentyűzeten az Alt és mínusz vagy plusz lenyomásával tudja a rétegek sorrendjét beállítani.

háttérszín

A Buli szöveg érdekességét maga a betűtípus adja. „Brush font”-ként lehet hasonlókra rákeresni.

brush font

Egy másolat a szövegből, ami eltolva és halványítva a díszítés, árnyékolás szerepét tölti be.

másolat

Kereshet valamilyen clipart-ot is, amivel a szöveget ki tudja egészíteni. Itt az I betű hosszúságát egy külön szövegdobozban elhelyezett újabb I betű adja.

clipart

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

A szerzőről:

Nem lehet hozzászólni