May
15
2020

CEWE tippek egy percben – dupla oldal sablonnal

Ismét a CEWE KÖZÖSSÉG egyik könyve adta az inspirációt egyperces tippünkhöz. Rengeteg gyorsan megvalósítható, látványos megoldás található benne. Az egyik oldal felépítését mutatjuk meg.

Első lépés egy nagy fotó, amit egy maszk vág meg ferdén. A „Maszkok & Keretek” között a „Maszkok” csoportban a „Formák” közt van ez a ferde maszk. Ha ott nem találod, a „Továbbiak letöltése” gombra kattintva keresd meg.

Négy kisebb fotó van a jobb oldalon egy csoportban, amit elhelyezhetsz az „Új fotó” funkcióval, vagy választva az oldalelrendezések közül.

Jöhet rá keret és árnyék.

Háttérként egy halványított fotót lehet tenni, ha ez a négy kép után történik, akkor jobb klikk az új fotón, és „Egy szinttel hátrébb”, hogy mögé kerüljön. A halványítást a dupla kattintásra megnyíló CEWE képnéző > Testreszabás > Világosság & Kontraszt csúszkáival lehet beállítani. A maszk a „Maszkok & Keretek” közt található, vagy letölthető az előbb javasolt módon.

Oldalt van egy címke, amire lehet dátumot vagy helyszínt írni. Az alap egy clipart a „Színek” csoportból.

Már csak a szöveg van hátra. Érdemes két különböző betűtípust választani, a cím lehet kézírásos, a szöveghez jobb egy olvashatóbb fajta. A szöveg alatti paca szintén egy clipart.

Ezzel el is készült. Ugye egyszerű? Ha mégis úgy gondolod, hogy nincs rá időd, vagy még nem ismered annyira a programot, hogy belevágj, van egy jó hírünk! Ezt a sablont le tudod tölteni innen.

Felhasználása:

  • Letöltés után ki kell csomagolni.
  • A mappában lévő cewe_sablon_1.mcf fájra duplán kattintva, megnyílik a CEWE FOTÓVILÁG programban
  • Csak rá kell húzni a fotókat, és már készen is van.

A könyv típusát módosíthatod a Termékrészletek ablakban.

Amennyiben már készülő könyvben szeretnéd használni a sablont, nyisd meg kétszer a CEWE FOTÓVILÁG programot, az egyikben nyisd meg a sablont tartalmazó könyvet, a másikban a sajátodat. A letöltött sablont jelöld ki úgy, hogy az egér bal gombját nyomva tartva, végighúzod a dupla oldalon, hogy minden elemet érintsen. CTRL+C-vel másolod. A másik megnyitott ablakban a CTRL+V-vel beilleszted.

Így akár más arányú könyv oldalára is tudod másolni. Ha szükséges, bármin tudsz változtatni.

Tetszett a tipp? – Töltsd le ingyenes szoftverünket és próbáld ki te is!

Kísérd figyelemmel blogunkat, hogy ne maradj le egyetlen tippről sem. A CEWE FOTÓVILÁG szoftver használatáról sok videót találsz youtube csatornánkon. Ha Facebookon és Instagramon is követsz minket, garantáltan időben értesülsz minden tartalmunkról és újdonságunkról!

Ha inspirálnál másokat CEWE FOTÓKÖNYVEDDEL vagy CEWE NAPTÁRADDAL, töltsd fel a CEWE KÖZÖSSÉGBE, és mi ezt egy 3 000 Ft értékű kuponnal háláljuk meg!

A szerzőről:

Válasz