Jan
7
2022

CEWE tippek egy percben – évkönyv

Januárban sokan végiggondolják az elmúlt évet, a különleges pillanatokat. Ha mindezekről fotók is készültek, egy CEWE FOTÓKÖNYVVEL maradandó emléket állíthat azoknak az eseményeknek, melyek az év hónapjait alkották. Érdemes a tervezéssel kezdeni. Válogassa ki kedvenc fotóit, ebbe bevonhatja a családot is, hogy egy olyan élmény se maradjon ki, amire jó lesz visszatekinteni.

Lehet rendszerezni hónapok, évszakok, vagy akár események szerint is. Most egy olyan összeállításhoz adunk tippet, ahol a hónapok adják a fotókönyv vázát, és már az első oldalon betekintést ad a tartalomra, és felkelti az érdeklődést.

évkönyv

A Clipartok → Színek csoportból válassza ki valamelyik színt, majd méretezze keskeny csíkra. A mintaoldalon ennek mérete 11,7 cm x 1,1 cm. (A könyv XL-es, de ez a méret jó a Nagy típushoz is.)

clipart

Ctr+C-vel tudja másolni, majd Ctr+V-vel beilleszteni. Készítsen összesen 12 elemet.

másolat

A kör alakú kép kialakításához használjon maszkot. Az „Alakzatok” csoportban találja, de a kereső mezőbe beírva a 46537 elemszámot, azonnal megjelenik. Ennek mérete 3,5 cm x 3,5 cm. Ezekből is készítsen másolatokat, nem baj, ha azonos a fotó, később egyszerű lesz kicserélni.

Igazítsa először a csíkokat. Elég, ha a legfelső és legalsó elem helyét adja meg, majd az összes elem kijelölése után az „Elemek kiigazítása és elosztása” eszközzel tudja elérni a szabályos felosztást. Az „Elemek igazítása egymáshoz” segít abban, hogy tökéletesen egy vonalban legyenek. Vegye figyelembe, hogy ahhoz igazít a program, amit először kijelöl.

maszk

Most a fotók igazítása következik.
1. Fotók igazítása egymáshoz. Jelölje ki az összes fotót, majd Elemek igazítása egymáshoz → balra igazítás.
2. Fotó igazítása a csíkhoz. Jelölje ki a csíkot, majd a fotót, utána Elemek igazítása egymáshoz → Elemek vízszintes kiigazítása. Ezt egyenként kell elvégezni mindegyik csík-kör párnál.
Ha a jobb oldal hat eleme elkészült, másolja le, igazítsa a vonalakat a bal oldalon, és a fotókat is húzza a helyére.

igazítás

Ha szeretne színes keretet, a Clipartoknál az alakzatok között találja ezt a formát. Méretezze kicsit nagyobbra, mint a fotó. Az Alt és a mínusz jel lenyomásával tudja fotó mögé helyezni,

keret

majd a vízszintes és függőleges igazítással pontosan illeszteni.

igazítás

Minden hónapnak adhat különböző színt, és kedvenc betűtípusával írja rá a hónapok nevét. Az egészet kijelölve, ha szükséges, még méretezheti, illetve pontosíthatja az elhelyezkedését az oldalon.

átszínezés

A fotókönyvben az egyes hónapoknál megjelenhet a választott szín, például egy keskeny sávként az oldal szélén, ezzel is jelölve, mely hónapról van szó.

sáv

Az évszámon és háttéren kívül nem igényel több díszítést, így is dekoratív induló oldala lesz könyvének.

hónapok

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

A szerzőről:

Válasz