Feb
18
2022

CEWE tippek egy percben – fekete és fehér

Ma, amikor egy telefonnal is egész jó minőségű fotókat tudunk készíteni, nem is gondolunk bele, hogy milyen hosszú volt az út idáig. Az első fekete-fehér fotók feletti eufóriát felváltotta a színes képek iránti vágy. Ez is hamar valóra vált, és ma már többnyire ez a jellemző, de a fekete-fehér fotóknak van valami nosztalgikus vonzereje. Épp ezért a CEWE FOTÓKÖNYVBEN is érdemes pár oldalt, vagy akár az egész könyvet színek nélkülivé tenni.
Nem minden fotónak „áll jól” a fekete-fehér. Olyan képeket keressen, amelyek az árnyalatok teljes spektrumát használják – éles, világos fehéreket és tiszta, fekete, sötét színeket, amelyek kiemelkednek, a szürke különböző árnyalataival a kettő között. A CEWE képszerkesztőben egyszerűen tudja fotóit fekete-fehérre konvertálni.

fekete-fehér

Ha szükséges, további eszközöket is használhat a fotók alakítására, például növelheti a kontrasztot.

kontraszt

A fotók hangulatát erősítheti az oldal dizájnjával is. Erre mutatunk egy ötletet.

Nyisson négy azonos méretű helyőrzőt.

helyőrző

Rendezze el kettesével, hogy egy kis rés legyen köztük. A Clipart → Színek csoportból válassza a feketét, és méretezés után helyezze a helyőrzők mögé. (ha a clipart van kijelölve, legegyszerűbben az Alt és a mínusz billentyű lenyomásával)

elrendezés

A képen látható módon tegyen rá egy fehér clipartot, majd a jobb oldali helyőrzőkhöz is alakítson ki fekete és fehér keretet.

clipart

A pontos illesztést segíti, ha jól felnagyítja a munkaterületet.

munkaterület

Helyezze el a fotókat, és válasszon még díszítő elemeket, amiknek a színét igazítsa az oldalhoz.

black&white

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

A szerzőről:

Nem lehet hozzászólni