Jul
5
2019

CEWE tippek egy percben – fényképes térképjelölő

Korábban már volt róla szó, hogyan lehet a térképen elhelyezni azokat a fotókat, melyekben rögzítve van a felvétel helyét megadó GPS adat. A CEWE FOTÓVILÁG 6.4-es verziójában ezt a funkciót tovább fejlesztették, még egyszerűbb lett.

Húzz egy fotót az oldalra, majd kattints a jelzett ikonra.

Itt két lehetőség lesz aktív. Az egyik az „Új térkép a fotó helyének megjelölésével”. Megjelenik a térkép, rajta a fényképes jelölő, ami tulajdonképpen egy keret, így a benne lévő fotót arrébb lehet mozdítani, illetve a méretét is lehet módosítani.

A másik funkció a „Fotó átalakítása a helyszínt jelölő térképpé”. Ennél a fénykép eltűnik, csak a térkép marad meg a jelölővel.

Ha egy újabb fotót helyezel el az oldalon, ismét több variációból lehet választani.

Az egyik az „Új térkép a fotó helyének megjelölésével”. Ebben az esetben felülírja az előző térképet, és egy új térkép jelenik meg.

Vagy lehet választani az „Új kijelölés és fotó hozzáadása a térképhez” funkciót. Amennyiben a fotó olyan helyszínen készült, ami a meglévő térképen szerepel, a program elhelyezi rajta a jelölőt. Ha nem, akkor a megjelenő ablakban el kell dönteni, hogy csak akkor legyen jelölő, ha a meglévő térképrészlet megfelelő, vagy módosuljon úgy a térkép, hogy az új helyszín is rajta legyen.

Ha a módosítást választjuk, az új térkép azonnal megjelenik.

Ha már van térkép, és az oldalon több fotót is elhelyeztünk, a „Dupla oldal kijelölt fotóinak betűzése a térképre” gombbal minden jelölő egyszerre a térképen lesz.

A térképre rakhatunk maszkot, keretet, alkalmazhatunk egyéb díszítő elemeket, és már is kész is egy látványos oldal.

Az oldalon lévő elemek ingyenesen letölthetőek innen.

Tetszett a tipp? – Töltsd le ingyenes szoftverünket és próbáld ki te is!

Kísérd figyelemmel blogunkat, hogy ne maradj le egyetlen tippről sem. A CEWE FOTÓVILÁG szoftver használatáról sok videót találsz youtube csatornánkon. Ha Facebookon és Instagramon is követsz minket, garantáltan időben értesülsz minden tartalmunkról és újdonságunkról!

Válasz