Jan
14
2021

CEWE tippek egy percben – ferde fotó

ferde

Egy újabb elrendezésterv lépéseit mutatjuk be, amiben egy nagy ferde fotó fed le három kisebbet.

Első lépésként a három kisebb képet helyezze el az oldalon. Az első helyőrző méretezése után, ha kijelöli, és utána kattint az „Új fotó gombra”, pontosan olyan méretű helyőrzőket kap. Ezeket nagyjából rendezze el a lap alján, majd a jobb oldali „Elrendezés” fül eszközeivel pontosítsa.

igazítás

Erre jön a nagy fotó, melynek méretét úgy állítsa be, hogy a jobb és bal széle illeszkedjen az alsó képekhez.

nagy fotó

A maszkoknál a „Formák” között talál egy trapézformát, azt húzza rá a nagy képre.

Leggyorsabban akkor találja meg, ha a keresőmezőbe beírja az elem számát. Ha a program nem találja, kattintson a „Továbbiak letöltése” feliratra, és a megjelenő ablakban ugyanígy talál keresőmezőt.

keresés

Ebből a ferde képből még egyre lesz szükség. Ha ki van jelölve, jobb klikk → Másolás (vagy ctrl+c), majd kattintson valami üres részre, hogy a kijelölés megszűnjön, jobb klikk és Beillesztés (vagy ctrl+v).

másolat

Jelölje először az eredeti fotót, majd a ctrl lenyomása mellett a másolatot is, majd Alt + hv segítségével a két kép pontos fedésbe kerül. Dupla kattintás a felső képen, a megnyíló CEWE Képnéző alkalmazás „Fényerő & Kontraszt” beállításával készítsen teljesen fehér felületet a fotóból.

színtelenítés

Az „Elredezés” panel „Síkok elrendezése” funkcióval helyezze egy szinttel hátrébb.

elrendezés

A most láthatóvá vált eredeti fotót a billentyűzet nyílgombjával léptesse annyira feljebb, hogy a fehér csík pont olyan széles legyen, mint a kisebb fotók közti rés.

nyíl

Díszítse az oldalt tetszése szerint.

téli oldal

Tetszett a tipp? – Töltse le ingyenes szoftverünket, és próbálja ki Ön is!

További szerkesztési ötleteket szeretne? Csatlakozzon zárt Facebook csoportunkhoz.

Kísérje figyelemmel blogunkat, hogy ne maradjon le egyetlen tippről sem. A CEWE Fotóvilág szoftver használatáról sok videót talál youtube csatornánkon. Ha Facebookon és Instagramon is követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról!

Ismét keressük Magyarország legszebb CEWE FOTÓKÖNYVÉT! Pályázzon ön is, így esélyes lehet értékes nyereményeink egyikére.

Ha inspirálna másokat CEWE FOTÓKÖNYVÉVEL vagy naptárával, töltse fel a CEWE KÖZÖSSÉGBE, és mi ezt egy 3 000 Ft értékű kuponnal háláljuk meg!

Válasz