Jan
14
2021

CEWE tippek egy percben – ferde fotó

ferde

Egy újabb elrendezésterv lépéseit mutatjuk be, amiben egy nagy ferde fotó fed le három kisebbet.

Első lépésként a három kisebb képet helyezze el az oldalon. Az első helyőrző méretezése után, ha kijelöli, és utána kattint az „Új fotó gombra”, pontosan olyan méretű helyőrzőket kap. Ezeket nagyjából rendezze el a lap alján, majd a jobb oldali „Elrendezés” fül eszközeivel pontosítsa.

igazítás

Erre jön a nagy fotó, melynek méretét úgy állítsa be, hogy a jobb és bal széle illeszkedjen az alsó képekhez.

nagy fotó

A maszkoknál a „Formák” között talál egy trapézformát, azt húzza rá a nagy képre.

Leggyorsabban akkor találja meg, ha a keresőmezőbe beírja az elem számát. Ha a program nem találja, kattintson a „Továbbiak letöltése” feliratra, és a megjelenő ablakban ugyanígy talál keresőmezőt.

keresés

Ebből a ferde képből még egyre lesz szükség. Ha ki van jelölve, jobb klikk → Másolás (vagy ctrl+c), majd kattintson valami üres részre, hogy a kijelölés megszűnjön, jobb klikk és Beillesztés (vagy ctrl+v).

másolat

Jelölje először az eredeti fotót, majd a ctrl lenyomása mellett a másolatot is, majd Alt + hv segítségével a két kép pontos fedésbe kerül. Dupla kattintás a felső képen, a megnyíló CEWE Képnéző alkalmazás „Fényerő & Kontraszt” beállításával készítsen teljesen fehér felületet a fotóból.

színtelenítés

Az „Elredezés” panel „Síkok elrendezése” funkcióval helyezze egy szinttel hátrébb.

elrendezés

A most láthatóvá vált eredeti fotót a billentyűzet nyílgombjával léptesse annyira feljebb, hogy a fehér csík pont olyan széles legyen, mint a kisebb fotók közti rés.

nyíl

Díszítse az oldalt tetszése szerint.

téli oldal

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

Válasz