Nov
20
2020

CEWE tippek egy percben – filmszalag

Mai tippünk egy filmszalagot idéző clipart használata, ami szép keretbe foglalja a kisebb képeket, és némi nosztalgiát is idéz az analóg fotózás iránt.

dupla oldal

Az elemet a clipartok között a „Film” kategóriában találja, ha nincs ott, a „Továbbiak letöltése” feliratra kattintva érheti el.

clipart

A szerkesztés során a filmszalag legyen hátrébb, hogy a fotókat igazítani tudja. A helyőrzőt úgy méretezze, hogy ne legyen kisebb, mint a filmkocka kivágása, de ne is takarja le a perforációt.

filmszalag

Ha az első helyőrző ki van jelölve, és úgy kattint az „Új fotó” gombra, akkor pontosan ugyanakkora méretben tud újabb helyőrzőt nyitni. Ezeket illessze a helyére, és húzza rá a fotókat.

fotó

Az „Elrendezés” fülön a „Síkok elrendezése” eszközzel tudja a képeket a filmszalag mögé helyezni.

elrendezés

Egy fotó került az oldalra háttérképként. A dupla kattintásra megnyíló CEWE Képnéző Testreszabás > Háttérkép funkciójával lehet kis életlenséget hozzáadni.

háttér

Még egyszer ugyanez a fotó. A pontos illesztéshez érdemes ideiglenesen az átlátszóságát visszavenni. Erre egy átmenetes maszk került. Ezzel a jobb oldalon a nagy fotó egy része jól látható lett, a bal oldalon meg kellemes hátteret ad a kisebb fotókhoz.

maszk

Pár apróság, és elkészült az oldal.

ősz

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

Válasz