Nov
20
2020

CEWE tippek egy percben – filmszalag

Mai tippünk egy filmszalagot idéző clipart használata, ami szép keretbe foglalja a kisebb képeket, és némi nosztalgiát is idéz az analóg fotózás iránt.

dupla oldal

Az elemet a clipartok között a „Film” kategóriában találja, ha nincs ott, a „Továbbiak letöltése” feliratra kattintva érheti el.

clipart

A szerkesztés során a filmszalag legyen hátrébb, hogy a fotókat igazítani tudja. A helyőrzőt úgy méretezze, hogy ne legyen kisebb, mint a filmkocka kivágása, de ne is takarja le a perforációt.

filmszalag

Ha az első helyőrző ki van jelölve, és úgy kattint az „Új fotó” gombra, akkor pontosan ugyanakkora méretben tud újabb helyőrzőt nyitni. Ezeket illessze a helyére, és húzza rá a fotókat.

fotó

Az „Elrendezés” fülön a „Síkok elrendezése” eszközzel tudja a képeket a filmszalag mögé helyezni.

elrendezés

Egy fotó került az oldalra háttérképként. A dupla kattintásra megnyíló CEWE Képnéző Testreszabás > Háttérkép funkciójával lehet kis életlenséget hozzáadni.

háttér

Még egyszer ugyanez a fotó. A pontos illesztéshez érdemes ideiglenesen az átlátszóságát visszavenni. Erre egy átmenetes maszk került. Ezzel a jobb oldalon a nagy fotó egy része jól látható lett, a bal oldalon meg kellemes hátteret ad a kisebb fotókhoz.

maszk

Pár apróság, és elkészült az oldal.

ősz

Tetszett a tipp? – Töltse le ingyenes szoftverünket, és próbálja ki Ön is!

További szerkesztési ötleteket szeretne? Csatlakozzon zárt Facebook csoportunkhoz.

Kísérje figyelemmel blogunkat, hogy ne maradjon le egyetlen tippről sem. A CEWE Fotóvilág szoftver használatáról sok videót talál youtube csatornánkon. Ha Facebookon és Instagramon is követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról!

Ismét keressük Magyarország legszebb CEWE FOTÓKÖNYVÉT! Pályázzon ön is, így esélyes lehet értékes nyereményeink egyikére.

Ha inspirálna másokat CEWE FOTÓKÖNYVÉVEL vagy naptárával, töltse fel a CEWE KÖZÖSSÉGBE, és mi ezt egy 3 000 Ft értékű kuponnal háláljuk meg!

Válasz