Jun
5
2020

CEWE tippek egy percben – fotók megvágása

Papírképek rendelésekor két lehetőség közül kell választanunk. Fontos, hogy előre tudjuk, hogy a képeket egyesével, pl. dekorációként használnánk, vagy egységesen, albumba helyeznénk őket. Ez utóbbi esetben fontos, hogy az elkészült papírképek azonos méretűek legyenek, ezért a „Klasszikus” méretet kell választanunk. Ez azt jelenti, hogy a kész kép aránya 2:3 lesz, ami a 10-es méret esetén 10 x 15 cm-t jelent (pontosabban 10,2 mm x 15,3 mm). Az „Eredeti” típusnál minden képpont megmarad, így ha olyan eszközzel fotózott, ami nem ilyen arányú képeket készít, az azonos magasság mellett különböző szélességű képek lehetnek. A „Klasszikus” típusnál arra kell figyelni, hogy ha az eredeti képnek nem ez az aránya, akkor le fog vágódni belőle.

Mit tehet, ha olyan fotói vannak, amik eltérnek a klasszikus képaránytól? A CEWE FOTÓVILÁG programban pontosan látszódik, hogy mi az a rész, ami le fog vágódni.

Az egyik lehetőség, hogy az „Eredeti” típust választja. Ebben az esetben semmi nem vész el, csak a fotók különböző szélességűek lesznek. A „Klasszikus”-nál az automata rendszer nem „látja”, hogy mi van a fotón, nem mérlegel, hogy honnan lenne jobb vágni, így lehet, hogy fontos részletek vesznek el. Ha valamilyen okból mégis fontos, hogy a képek azonos méretűek legyenek, akkor érdemes megnézni a CEWE Fotószerkesztőben, hogy meg lehet-e vágni úgy, hogy hogy használható képet kapjunk.

A képre való dupla kattintásra megnyílik a szerkesztő felület. Testreszabás > Vágás

A felső sávban kell beállítani a rögzített képarányt.

Így most eldönthetjük, hogy honnan vágódjon le. Mentés után már így jelenik meg a rendelő felületen.

Ugyanígy a másik fotón is. Nem a fejből vágódik le, hanem alulról.

Persze lehetnek olyan fotók, ahol semmi sem segít. Például egy ilyen kép. Itt akárhova tesszük a vágást, mindenképp rossz lesz.

Ha itt is fontos, hogy a klasszikus méret legyen, egyet tehetünk. A vágóeszközzel túlhúzunk a képen.

Ebben az esetben ott egy fehér terület lesz.

Ezt a Testreszabás > Festés eszközeivel még alakíthatjuk.

Kísérje figyelemmel blogunkat, hogy ne maradjon le egyetlen tippről sem. A CEWE FOTÓVILÁG szoftver használatáról sok videót talál youtube csatornánkon. Ha Facebookon és Instagramon is követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról!

Ha inspirálna másokat CEWE FOTÓKÖNYVÉVEL vagy CEWE NAPTÁRÁVAL, töltse fel a CEWE KÖZÖSSÉGBE, és mi ezt egy 3 000 Ft értékű kuponnal háláljuk meg!

Válasz