Jun
7
2019

CEWE tippek egy percben – fotókidolgozás

Júniusban 100 db 10-es méretű normál minőségű papírkép rendelése csak 1900 Ft!

Mit is jelent ez a 10-es méret? És mi az, hogy KLASSZIKUS és EREDETI? A klasszikus azért klasszikus, mert a kisfilmes gépekhez használt negatív mérete 24 x 36 mm, így az előhívott kép is ilyen arányú, ehhez készültek a tokok, tartók is. Az eredeti a digitális fotózással vált szükségessé, mert különböző képaránnyal készíthetünk fotókat fényképezőgéppel vagy telefonnal, így a nyomat az eredeti típus esetén az eredeti méretnek megfelelően készül el, hogy minden képpont megmaradjon.

Sokan mindenképp 10 x 15 cm-es képeket szeretnének, hogy minden azonos méretű legyen, és beférjen egy ilyen méretű albumba. Ezzel nincs semmi gond, abban az esetben, ha a feltöltött fájl oldalaránya 2 : 3. Hogy mi az az oldalarány vagy képarány? A kép szélességének és magasságának aránya. A 10 pont úgy aránylik a 15-höz, mint a 2 a 3-hoz. Valamire csak jó volt a matek oktatás. 🙂

Ha nem ilyen a kép, akkor mi történik? Az EREDETI TÍPUS esetén csak annyi, hogy nem 10 x 15 cm lesz a mérete, hanem valami más, a KLASSZIKUS típusnál viszont levágódik belőle.

Ha bizonytalan vagy benne, mindenképp a CEWE FOTÓVILÁG rendelőszoftvert használd, mert ott még az is látszódik, hogy mi fog levágódni.

Például ebből a fotóból nem lehet úgy 10 x 15 cm-es képet csinálni, hogy közben ne vágódjon le semmi.

Ha a KLASSZIKUST választod, ez marad belőle.

És ez tökéletes látszik is a CEWE FOTÓVILÁG programban.

Nézzünk egy másik példát.

EREDETI típusnál pont így fog kinézni, de a 10 cm-es magassághoz 17, 76 cm lesz a szélessége.

KLASSZIKUS típusnál így vágódik le:

Az automata rendszer nem „látja”, hogy mi van a képen, nem mérlegel, hogy honnan kellene levágni, csak levágja a megrendelt méretre.

Ennél a családi fotónál mindenképp bele kell törődnünk, hogy 10 x 15 cm-es nyomatot nem érdemes belőle rendelni, de néhány szerencsés esetben megoldás lehet egy grafikai programmal – ilyen az ingyenes Gimp – pontosan méretezni. Ennél a fotónál így nem a kislány fejéből vágódik le több, hanem alulról.

Az akció június 30-án éjfélig tart, ne hagyd ki:)

Tetszett a tipp? – Töltsd le ingyenes szoftverünket és próbáld ki te is!

Kísérd figyelemmel blogunkat, hogy ne maradj le egyetlen tippről sem. A CEWE FOTÓVILÁG szoftver használatáról sok videót találsz youtube csatornánkon. Ha Facebookon és Instagramon is követsz minket, garantáltan időben értesülsz minden tartalmunkról és újdonságunkról!

Válasz