Sep
11
2020

CEWE tippek egy percben – harmonizáló színek

színkombináció

Egy CEWE FOTÓKÖNYV hangulatát nem csak a fotók határozzák meg, hanem a szerkesztés során alkalmazott színek is. Érdemes olyan színeket használni, melyek kiegészítik, erősítik a fotókönyv témáját, és egymással is harmonizálnak.

Ha bizonytalan a választásban, vannak oldalak, ahonnan letölthet színtémákat. Ilyen például a color.adobe.com is. Az Adobe terméke a Photoshop, használatáról rengeteg cikket talál haladó blogunkon.

Bár az oldal angol nyelvű, a használata egyszerű. Készíthet saját színösszeállítást is, ezzel találkozik először, ha az oldalra lép.

A már előre elkészített színkombinációkat a felső sorban az „Explore”-ra kattintva éri el. A kereső sávba lehet írni, ha adott témához legjobban illő színeket szeretne kapni. A „fall” (ősz) beírására rengeteg variáció jelent meg.

színtábla

Ha valamelyik megtetszik, a fölé vitt egérre megjelenik a letöltés (download) gomb.

letöltés

Ezt, mint bármelyik fotót, helyezze a fotókönyv oldalára.

CEWE FOTÓKÖNYV

Innen lehet színmintát venni cliparthoz, kerethez, szöveg színéhez. Clipart esetében kijelölve, a „Clipart szerkesztése” panelen a „Szín kiválasztása” gombra kattintson.

clipart

A megjelenő ablakban a „Szerkesztőfelület színének kiválasztása” funkció teszi lehetővé, hogy színmintát vegyen.

színválasztás

Természetesen változtathat a színeken, hogy még inkább harmonizáljon a fotókkal.

színcsere

A hátterek között a „Színek” csoportban rengeteg szín közül választhat, ha inkább egyedit szeretne, akkor színes clipartot használjon, amit tetszés szerint módosíthat.

háttér

Ha elkészült, a letöltött színsémára már nincs szükség, azt kidobhatja, vagy akár díszítő elemként felhasználhatja. Ha szükséges, a képen dupla kattintásra megnyíló CEWE Képnézőben megvághatja.

vágás

Mivel ez egy képfájl, tehet rá maszkot, keretet és árnyékot is.

díszítés

Néhány egyszerű lépéssel tökéletes színharmóniát alakíthat ki.

őszi oldal

Tetszett a tipp? – Töltse le ingyenes szoftverünket, és próbálja ki Ön is!

További szerkesztési ötleteket szeretne? Csatlakozzon zárt Facebook csoportunkhoz.

Kísérje figyelemmel blogunkat, hogy ne maradjon le egyetlen tippről sem. A CEWE Fotóvilág szoftver használatáról sok videót talál youtube csatornánkon. Ha Facebookon és Instagramon is követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról!

Ha inspirálna másokat CEWE FOTÓKÖNYVÉVEL vagy naptárával, töltse fel a CEWE KÖZÖSSÉGBE, és mi ezt egy 3 000 Ft értékű kuponnal háláljuk meg!

Válasz