Sep
11
2020

CEWE tippek egy percben – harmonizáló színek

színkombináció

Egy CEWE FOTÓKÖNYV hangulatát nem csak a fotók határozzák meg, hanem a szerkesztés során alkalmazott színek is. Érdemes olyan színeket használni, melyek kiegészítik, erősítik a fotókönyv témáját, és egymással is harmonizálnak.

Ha bizonytalan a választásban, vannak oldalak, ahonnan letölthet színtémákat. Ilyen például a color.adobe.com is. Az Adobe terméke a Photoshop, használatáról rengeteg cikket talál haladó blogunkon.

Bár az oldal angol nyelvű, a használata egyszerű. Készíthet saját színösszeállítást is, ezzel találkozik először, ha az oldalra lép.

A már előre elkészített színkombinációkat a felső sorban az „Explore”-ra kattintva éri el. A kereső sávba lehet írni, ha adott témához legjobban illő színeket szeretne kapni. A „fall” (ősz) beírására rengeteg variáció jelent meg.

színtábla

Ha valamelyik megtetszik, a fölé vitt egérre megjelenik a letöltés (download) gomb.

letöltés

Ezt, mint bármelyik fotót, helyezze a fotókönyv oldalára.

CEWE FOTÓKÖNYV

Innen lehet színmintát venni cliparthoz, kerethez, szöveg színéhez. Clipart esetében kijelölve, a „Clipart szerkesztése” panelen a „Szín kiválasztása” gombra kattintson.

clipart

A megjelenő ablakban a „Szerkesztőfelület színének kiválasztása” funkció teszi lehetővé, hogy színmintát vegyen.

színválasztás

Természetesen változtathat a színeken, hogy még inkább harmonizáljon a fotókkal.

színcsere

A hátterek között a „Színek” csoportban rengeteg szín közül választhat, ha inkább egyedit szeretne, akkor színes clipartot használjon, amit tetszés szerint módosíthat.

háttér

Ha elkészült, a letöltött színsémára már nincs szükség, azt kidobhatja, vagy akár díszítő elemként felhasználhatja. Ha szükséges, a képen dupla kattintásra megnyíló CEWE Képnézőben megvághatja.

vágás

Mivel ez egy képfájl, tehet rá maszkot, keretet és árnyékot is.

díszítés

Néhány egyszerű lépéssel tökéletes színharmóniát alakíthat ki.

őszi oldal

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

Válasz