Sep
13
2019

CEWE tippek egy percben – inspiráció

Tart a szeptemberi CEWE FOTÓKÖNYV akció! Akár 74 oldalt is rendelhetsz 26 áráért. Részletes infót itt találsz. A kuponbeváltásról itt van leírás.

A múlt heti egypercesben tippeket adtunk a fotókönyv elkészítéséhez. Az utolsó tipp az volt, hogy inspirálódj a CEWE KÖZÖSSÉG könyveiből.

Heti cikkünk erről szól.

A „Részletes keresés” gombra kattintva, kiválaszthatod, hogy melyik ország mintakönyveit szeretnéd megnézni. Így nem csak a magyar könyveket látod, hanem a többit is.

Több mint tizenhétezer termék! Hatalmas mennyiség, és rengeteg ötletet lehet ellesni. Nézzünk egy könyvet. Jobb oldalon van egy kis ikon, amivel teljes képernyős nézetre lehet váltani.

Már a borítón megakad az ember szeme – ezért is fontos a borító – , pedig igazán nincs sok minden rajta. Hófehér háttér, egyetlen egy fotó, amin egy ajtóra írt szöveg van Liguriáról. A vékony keret és a szöveg színe ugyanaz a kék, mint ami a fotón található.

A könyv szerkesztése letisztult és szép. Ahogy a korábbi cikkben is javasoltuk, van bevezetés, tárgyalás, befejezés. A bevezetés az első szimpla oldal. Visszatér a kék szín, ami tökéletes a fehér háttérrel. Pár fotó, a helyszín és dátum leírása.

A belső oldalakat mind a harmonikus és egyszerű szerkesztés jellemzi. Visszatérő elem a vonal az oldalak alján, ahol a város neve szerepel. Mindenhol fehér a háttér, amit esetleg egy-egy maszkolt és halványított fotó díszít.

Jó ötlet a jobb oldalon látható színes clipart is a fotó alatt, ami keretként szolgál. Látni, hogy a színét a fotón lévő cserép színéből választották. Üde színfolt a megbillentett fotó is.

Az utolsó oldal kis összeállítás a kimaradt fotókból.

Hogy mi az, ami inspirál egy könyvben, az persze változó. A legkisebb ötlet is jól jöhet, de másolhatod a teljes oldalt is. Például ezt.

A könyvben lévő elrendezések nagy része megtalálható a CEWE FOTÓVILÁG programban, vagy kis módosítással átalakítható.

És ez még egyszer, majd elhelyezve a dupla oldalon.

Az oldal alján lévő vonal a clipartok között van.

A nagy fotóra egy maszk került, és egy kis halványítás.

Ha a város nevét és a vonalat kijelölöd, Ctrl+C-vel másolás, majd Ctrl+V-vel beillesztés (ezek a kijelölés után jobb klikkre is megjelennek), a többi oldalon egyszerűen el tudod helyezni, biztosan ugyanoda kerül. A város nevét át lehet írni.

Bár hangulatában más a fotók miatt, de szerkesztésileg hasonló, mint az az oldal, ami az inspirációt adta.

Tetszett a tipp? – Töltsd le ingyenes szoftverünket és próbáld ki te is!

Kísérd figyelemmel blogunkat, hogy ne maradj le egyetlen tippről sem. A CEWE FOTÓVILÁG szoftver használatáról sok videót találsz youtube csatornánkon. Ha Facebookon és Instagramon is követsz minket, garantáltan időben értesülsz minden tartalmunkról és újdonságunkról!

Ha inspirálnál másokat CEWE FOTÓKÖNYVEDDEL vagy CEWE NAPTÁRADDAL, töltsd fel a CEWE KÖZÖSSÉGBE, és mi ezt egy 3 000 Ft értékű kuponnal háláljuk meg!

Válasz