Jan
7
2021

CEWE tippek egy percben – játék a sarkokkal

sarkok

A sarkok alakításával érdekes kompozíciókat hozhatunk létre.

Négy fotóra van szükségünk, kettőnek a mérete 9 x 13,5 cm, kettőnek 9 x 9 cm.

méret

A sarkok alakítását a képen látható módon kell elvégezni. Jobb oldalt → Dekorálás → Sarkak mérete és alakja. Ahhoz, hogy a négy sarkot külön lehessen szerkeszteni, a kapocs ikonra kell kattintani. Az érték a gömbölyű és a homorú esetében is 50. A színes keret szélessége 3 mm.

kerekítés

A képek alatt egy kerek clipart van.

kör

A négy fotót úgy kell illeszteni, hogy a fehér keret szépen összesimuljon. Érdemes ránagyítani, illetve a feljebb lévő kép átlátszóságát kicsit visszavenni az illesztés idejére.

keret

Az egésznek a tetejére jön még egy fotó, aminek a sarkai kerekítettek (érték:100), és olyan széles fehér keretet kap, hogy az alatta lévő fotókat fedje.

fotó

Az átlátszóság 0 legyen, így a kép eltűnik, csak a keret marad. Ez foglalja egy keretbe a négy képet.

keret

Már csak a díszítés marad hátra. A téli clipartok között található elem átlátszóságának csökkentésével “havazás” hatást érhetünk el.

hó

Egy körív és egy mintás elem díszíti még a kompozíciót. A rétegek elhelyezkedését a jobb oldalon az Elrendezés fülön lévő „Síkok elrendezése” eszközzel lehet beállítani.

clipart

Igazán látványos megoldás, érdemes kipróbálni.

kompozíció

Tetszett a tipp? – Töltse le ingyenes szoftverünket, és próbálja ki Ön is!

További szerkesztési ötleteket szeretne? Csatlakozzon zárt Facebook csoportunkhoz.

Kísérje figyelemmel blogunkat, hogy ne maradjon le egyetlen tippről sem. A CEWE Fotóvilág szoftver használatáról sok videót talál youtube csatornánkon. Ha Facebookon és Instagramon is követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról!

Ismét keressük Magyarország legszebb CEWE FOTÓKÖNYVÉT! Pályázzon ön is, így esélyes lehet értékes nyereményeink egyikére.

Ha inspirálna másokat CEWE FOTÓKÖNYVÉVEL vagy naptárával, töltse fel a CEWE KÖZÖSSÉGBE, és mi ezt egy 3 000 Ft értékű kuponnal háláljuk meg!

Válasz