Jul
3
2020

CEWE tippek egy percben – körbe, karikába

A CEWE FOTÓVILÁG program számtalan sablonja ízléses oldalak elkészítését teszi lehetővé pillanatok alatt, de ha nem a gyorsaság a cél, egy-egy különleges oldal elkészítése, ha több időt is vesz igénybe, kreatív alkotómunka, és a végeredményt többször fel tudjuk használni. Ennek az oldalnak az elkészítését mutatjuk be:

kör

A fotóra egy kör alakú maszk került.

maszk

Mivel a fotó nem négyzetes, a maszk ellipszis alakú lesz, ha ráhúzzuk. Ezt a „Szerkesztés” fülön tudjuk kerekre állítani azzal, ha azonos értékeket állítunk be.

méretezés

A kör formához úgy tudunk kör alakú keretet adni, ha a clipartok között a „Formák” csoportból a kör alakút választjuk. A mérete legyen kicsit nagyobb, mint a fotó. Az elemek igazítása eszközeivel tudjuk vízszintesen és függőlegesen rendezni.

igazítás

Már csak a fotó mögé kell helyezni.

hátrébb

Ugyanígy tehetünk több fotót is az oldalra.

fotók

A háttér fehér, ha a keretező clipart is az, akkor beleolvad a háttérbe, csak a fotók közt eredményez távolságot. Ehhez előbb a fotót eggyel hátrébb kell helyezni, csak akkor tudjuk szerkeszteni a clipartot.

színezés

Mind a három átszínezése után így néz ki:

keret

A clipartok „Formák” csoportban van egy elem, ami körív alakú, csak megszakítva. Ezt is használhatjuk díszítésnek.

clipart

Tetszés szerint el lehet forgatni, és át lehet színezni.

forgatás

Ahhoz, hogy a többi fotóba ne lógjon bele, annyiszor kell eggyel hátrébb helyezni, míg el nem tűnik a felesleges rész. Ha valahol még van zavaró részlet, egy színes cliparttal el lehet tüntetni.

javítás

Választhat olyan hátteret is, aminek az alapja fehér, és minta van rajta. Ha a háttér színes, a clipartokat is lehet ugyanolyan színre változtatni.

Egyszerűen elkészíthető, de ha még sincs kedve vagy ideje elkészíteni, le is töltheti!

A sablon felhasználása:

  • Töltse le a Letöltés gombra kattintva. Tipp: egy mappába gyűjtse ingyenes készleteinket és sablonjainkat, hogy könnyen megtalálja.
  • A tömörített fájl kibontásához kattintson rá az egér jobb gombjával, válassza Az összes kibontása elemet, és kövesse az útmutatást.
  • Nyissa meg az mcf fájlt a CEWE FOTÓVILÁG programban. Ha egy másik fotókönyv szerkesztéséhez szeretné használni, nyissa meg azt a projectet is egy külön CEWE FOTÓVILÁG ablakban, és másolja át az egész oldalt. Ebben az esetben a program saját háttere nem másolódik, azt újra be kell helyezni.

Tetszett a tipp? – Töltse le ingyenes szoftverünket és próbálja ki Ön is!

Kísérje figyelemmel blogunkat, hogy ne maradjon le egyetlen tippről sem. A CEWE FOTÓVILÁG szoftver használatáról sok videót talál youtube csatornánkon. Ha Facebookon és Instagramon is követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról!

Ha inspirálna másokat CEWE FOTÓKÖNYVÉVEL vagy CEWE NAPTÁRÁVAL, töltse fel a CEWE KÖZÖSSÉGBE, és mi ezt egy 3 000 Ft értékű kuponnal háláljuk meg!

A szerzőről:

Válasz