Jul
3
2020

CEWE tippek egy percben – körbe, karikába

A CEWE FOTÓVILÁG program számtalan sablonja ízléses oldalak elkészítését teszi lehetővé pillanatok alatt, de ha nem a gyorsaság a cél, egy-egy különleges oldal elkészítése, ha több időt is vesz igénybe, kreatív alkotómunka, és a végeredményt többször fel tudjuk használni. Ennek az oldalnak az elkészítését mutatjuk be:

kör

A fotóra egy kör alakú maszk került.

maszk

Mivel a fotó nem négyzetes, a maszk ellipszis alakú lesz, ha ráhúzzuk. Ezt a „Szerkesztés” fülön tudjuk kerekre állítani azzal, ha azonos értékeket állítunk be.

méretezés

A kör formához úgy tudunk kör alakú keretet adni, ha a clipartok között a „Formák” csoportból a kör alakút választjuk. A mérete legyen kicsit nagyobb, mint a fotó. Az elemek igazítása eszközeivel tudjuk vízszintesen és függőlegesen rendezni.

igazítás

Már csak a fotó mögé kell helyezni.

hátrébb

Ugyanígy tehetünk több fotót is az oldalra.

fotók

A háttér fehér, ha a keretező clipart is az, akkor beleolvad a háttérbe, csak a fotók közt eredményez távolságot. Ehhez előbb a fotót eggyel hátrébb kell helyezni, csak akkor tudjuk szerkeszteni a clipartot.

színezés

Mind a három átszínezése után így néz ki:

keret

A clipartok „Formák” csoportban van egy elem, ami körív alakú, csak megszakítva. Ezt is használhatjuk díszítésnek.

clipart

Tetszés szerint el lehet forgatni, és át lehet színezni.

forgatás

Ahhoz, hogy a többi fotóba ne lógjon bele, annyiszor kell eggyel hátrébb helyezni, míg el nem tűnik a felesleges rész. Ha valahol még van zavaró részlet, egy színes cliparttal el lehet tüntetni.

javítás

Választhat olyan hátteret is, aminek az alapja fehér, és minta van rajta. Ha a háttér színes, a clipartokat is lehet ugyanolyan színre változtatni.

Egyszerűen elkészíthető, de ha még sincs kedve vagy ideje elkészíteni, le is töltheti!

A sablon felhasználása:

  • Töltse le a Letöltés gombra kattintva. Tipp: egy mappába gyűjtse ingyenes készleteinket és sablonjainkat, hogy könnyen megtalálja.
  • A tömörített fájl kibontásához kattintson rá az egér jobb gombjával, válassza Az összes kibontása elemet, és kövesse az útmutatást.
  • Nyissa meg az mcf fájlt a CEWE FOTÓVILÁG programban. Ha egy másik fotókönyv szerkesztéséhez szeretné használni, nyissa meg azt a projectet is egy külön CEWE FOTÓVILÁG ablakban, és másolja át az egész oldalt. Ebben az esetben a program saját háttere nem másolódik, azt újra be kell helyezni.

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

A szerzőről:

Válasz