Jul
9
2021

CEWE tippek egy percben – körcikkely

Egy korábbi egyperces tippben mutattuk ezt a háromszögekből összerakott kompozíciót.

háromszög

Ezt továbbgondolva készült ez az oldal.

körcikkely

Mutatjuk a lépéseket. Nyisson egy helyőrzőt.

helyőrző

Húzza rá a háromszögletű maszkot, melyet a Maszkok → Alakzatok csoportban talál.

Legegyszerűbb, ha a képen látható elemszámot beírja a keresőmezőbe, így rögtön megjelenik. Ha mégsem, akkor a „Továbbiak letöltése” gombra kattintva, ugyanígy rákereshet. Amennyiben nem látja a keresőmezőt, a „Beállítások” ablakban a „Szerkesztő” fülön jelölje be az „Elemszám keresőmező megjelenítése” funkciót.

maszk

Alakítsa a formát a „Sarkak mérete és alakja” eszközzel.

sarok

Készítsen belőle másolatot. (Ctrl+C majd Ctrl+V), majd fordítsa el 60 °-kal.

másolat

Ismételje meg a műveletet.

forgatás

Egészen addig, míg körbe nem ér. Ha szeretne kis rést az elemek között, jelölje ki mind, az elemek módosításánál a középen lévő összekapcsoló láncszemet kapcsolja szét, és csak a szélességet csökkentse 1-2 milliméterrel.

méret

Ha szabályos kört szeretne kialakítani, nyisson egy négyzet alakú helyőrzőt. Húzzon rá bármilyen fotót. Az átlátszóságát húzza le teljesen, alakítsa a sarkait, és tegyen hozzá színes keretet. Amíg a fotókat elrendezi, ezt húzza arrébb, vagy az Elrendezés → Síkok elrendezése paranccsal helyezze hátra.

szegély

Helyezze el a fotókat. A képek iránya a körcikkely forgatása szerint elfordul. Ha ezt szeretné korrigálni, akkor a jobb klikkre megnyíló ablakban válassza a fénykép jobbra vagy balra forgatását.

forgatás

Ugyanezt eléri a Fénykép módosítása panelen is.

Visszakerülhet a szegély.

Ha a keret színét a háttér színére változtatja, láthatatlanná válik.

szín

Középre is tehet egy azonos színű clipartot.

clipart

Egy vékony keret összefoghatja az elrendezést.

keret

Ha máskor is felhasználná, másolással az egész oldalt át tudja tenni egy újabb oldalra, illetve a szerkesztett helyőrzőket el is mentheti saját sablonként.

sablon

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

A szerzőről:

Válasz