Jul
23
2021

CEWE tippek egy percben – maszkötlet

A CEWE Fotóvilág maszkjai többnyire tartalmaznak olyan területeket, amelyek vagy teljesen, vagy valamilyen mértékben átlátszóak. A maszk itt a pitypangnál átlátszó, és mivel a háttér fehér, a dísz is az.

maszk

Ha valamilyen háttér kerül a kép mögé, az átlátszó részeknél az fog látszódni.

háttér

Sok esetben jobban kiemelkedne a maszk mintázata, ha nem a hátteret látnánk, hanem például a fehér színt. Ehhez nyisson egy helyőrzőt, húzzon rá bármilyen fotót, majd a dupla kattintásra megnyíló CEWE fotószerkesztőben fesse át fehérre.

festés

Jelölje ki először a maszkolt fotót, majd a Shift lenyomása mellett a fehérre festetett, majd Ctrl+G. Ezzel a két kép azonos méretű lesz, és mivel először a maszkolt képet jelölte ki, az igazítás hozzá alakul.

méret

Alt+GHV-re a két elem tökéletes fedésbe kerül.

illesztés

A fehéret helyezze a fotó mögé. (Elrendezés → Síkok elrendezése, vagy Alt + -)

elrendezés

A két méret ugyan azonos, de a fotóból a maszk levett egy részt. Ha ez a keret így nem tetszik, a fehér képet méretezze kisebbre. Hogy hozzáférjen az alsó réteghez, de ne kelljen ismét előre hozni, az elemek között az Alt+Tab-bal tud lépegetni. Így pontosabban is látja, hogy mikor megfelelő a méret.

méretezés

Következő példa, itt különböző fedettségű részek vannak.

átlátszó

Háttérrel:

háttér

Így is igazán mutatós, de megpróbálhatja az előző módszert is. A lépések azonosak, itt most az alsó képre került egy keret az „Árnyékok” kategóriából, ami térhatású árnyékot eredményez. A felső képen egy vékony keret van.

árnyék

Ennek a maszknak a sarkai lekerekítettek.

sarok

Háttérrel és a mögé került színesre festett képpel így néz ki:

kerek

Ezen könnyen lehet segíteni a sarkak alakjának módosításával.

alakítás

Így már szépen összesimul a két kép.

maszk

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

A szerzőről:

Válasz