Jul
23
2021

CEWE tippek egy percben – maszkötlet

A CEWE Fotóvilág maszkjai többnyire tartalmaznak olyan területeket, amelyek vagy teljesen, vagy valamilyen mértékben átlátszóak. A maszk itt a pitypangnál átlátszó, és mivel a háttér fehér, a dísz is az.

maszk

Ha valamilyen háttér kerül a kép mögé, az átlátszó részeknél az fog látszódni.

háttér

Sok esetben jobban kiemelkedne a maszk mintázata, ha nem a hátteret látnánk, hanem például a fehér színt. Ehhez nyisson egy helyőrzőt, húzzon rá bármilyen fotót, majd a dupla kattintásra megnyíló CEWE fotószerkesztőben fesse át fehérre.

festés

Jelölje ki először a maszkolt fotót, majd a Shift lenyomása mellett a fehérre festetett, majd Ctrl+G. Ezzel a két kép azonos méretű lesz, és mivel először a maszkolt képet jelölte ki, az igazítás hozzá alakul.

méret

Alt+GHV-re a két elem tökéletes fedésbe kerül.

illesztés

A fehéret helyezze a fotó mögé. (Elrendezés → Síkok elrendezése, vagy Alt + -)

elrendezés

A két méret ugyan azonos, de a fotóból a maszk levett egy részt. Ha ez a keret így nem tetszik, a fehér képet méretezze kisebbre. Hogy hozzáférjen az alsó réteghez, de ne kelljen ismét előre hozni, az elemek között az Alt+Tab-bal tud lépegetni. Így pontosabban is látja, hogy mikor megfelelő a méret.

méretezés

Következő példa, itt különböző fedettségű részek vannak.

átlátszó

Háttérrel:

háttér

Így is igazán mutatós, de megpróbálhatja az előző módszert is. A lépések azonosak, itt most az alsó képre került egy keret az „Árnyékok” kategóriából, ami térhatású árnyékot eredményez. A felső képen egy vékony keret van.

árnyék

Ennek a maszknak a sarkai lekerekítettek.

sarok

Háttérrel és a mögé került színesre festett képpel így néz ki:

kerek

Ezen könnyen lehet segíteni a sarkak alakjának módosításával.

alakítás

Így már szépen összesimul a két kép.

maszk

Tetszett a tipp? – Töltse le ingyenes szoftverünket, és próbálja ki Ön is!

További szerkesztési ötleteket szeretne? Csatlakozzon zárt Facebook csoportunkhoz.

Kísérje figyelemmel blogunkat, hogy ne maradjon le egyetlen tippről sem. A CEWE Fotóvilág szoftver használatáról sok videót talál youtube csatornánkon. Ha Facebookon és Instagramon is követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról!

Ha inspirálna másokat CEWE FOTÓKÖNYVÉVEL vagy naptárával, töltse fel a CEWE KÖZÖSSÉGBE, és mi ezt egy 3 000 Ft értékű kuponnal háláljuk meg!

A szerzőről:

Válasz