Aug
13
2021

CEWE tippek egy percben – minimalista stílus

Egy fotókönyv nem csak arról szól, hogy fényképeket helyezünk el az oldalakon. Ahogy egy fotónál is fontos a kompozíció, úgy a fotókönyv elrendezését is érdemes tervezni. Aki az első könyvének kezd neki, az is valószínűleg már látott pár mintát, amiből leszűrte, hogy melyik az a stílus, ami leginkább elnyerte a tetszését. A gyakorlott alkotóknál már kialakult, hogy melyik dizájn a kedvencük, de ez nem jelenti azt, hogy ne kísérletezzenek mindig valami újjal. Bármelyik stílusban lehet nagyszerűt készíteni. Most a minimalista stílust szeretnénk bemutatni.

A minimalista stílusban sok a “white space”, a fehér tér. Nevezik negatív térnek is, és az oldalnak azt a részét jelöli, amire nem kerül semmi, de ezt nem szabad „üres” térnek tekinteni, ez nagyon is fontos része a dizájnnak. Elegáns, letisztult megjelenést ad egy oldalnak, erősíti, hogy a mondanivalónk, vagyis a fotó még jobban kiemelkedjen, nem vonja el a figyelmet a lényegről.

A CEWE Közösségben rengeteg példa van erre a stílusra is, az egyikből mutatunk pár oldalt. Érdekessége még, hogy az ötven oldalas könyvben összesen ötvenöt fotó van, bizonyítva ezzel, hogy a legrövidebb nyaralásból, a legkevesebb fotóval is szemet gyönyörködtető mű készülhet.

Már a borító is felhívja magára a figyelmet egyszerűségével. A fotóból választott színű clipart, az egyszerű, szintén azonos színű grafika és a jól megválasztott betűtípus (FoglihtenNo06) teszi teljessé az oldalt.

borító

A belső oldalak kialakítása is hasonló, semmi nem töri meg az egységes, harmonikus megjelenést. Többnyire egy oldalra egy fotó kerül, vagy a dupla oldalra is csak egy, ami nem fedi le a teljes területet. A díszítés minimális, a betűtípus is állandó.

betűtípus

A színek és az elrendezés játékossága adja meg a változatosságot. Néhol van leírás, ennek betűtípusa egyszerű, a sorkizárt szerkesztés miatt a sorok eleje és vége egy vonalban van, ez összecseng a geometrikus szerkesztési móddal.

színek

A színes clipartokon csak pár fehér minta a díszítés.

clipart

A sok szögletesség mellett a kellemes látvány a címfeliratok gömbölyűsége.

felirat

Az egész könyvet itt nézheti meg, és ha tetszik, a képek alapján könnyen elkészítheti a saját CEWE FOTÓKÖNYVÉT is.

CEWE FOTÓKÖNYV

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

A szerzőről:

Válasz