Jul
2
2021

CEWE tippek egy percben – oldalelrendezések

sablon

A CEWE Fotóvilág programban az oldalelrendezések között különböző javaslatok jelennek meg. A legördülő menü segítségével megadhatja, hogy hány fényképet szeretne elhelyezni egy oldalon, és hogyan kívánja azokat elrendezni. Csak húzza a kívánt oldal elrendezését a munkaterületre, miközben lenyomva tartja az egérgombot. Ezeket a sablonokat tetszés szerint tudja alakítani, így akkor is alapként használhatóak, ha elképzelése eltér a szoftver kínálta tervezettől. Erre mutatunk egy példát.

Válasszon egy sablont, gondolva arra, hogy a helyőrzőket alakíthatja, egy-egy helyére tehet szöveget vagy díszítő elemet is. Ha az összes elemet kijelöli, egyszerre tudja méretezni.

oldalelrendezés

A helyőrzők szabályosságát az egyes elemek méretezésével törheti meg.

alakítás

A térközök pontos beállításához érdemes bekapcsolni a segédrácsot.

térköz

Helyezze el a fotókat. Ha szöveget írna az oldalra, kétféle módon is megteheti. Az egyik, hogy a helyőrzőre ráhúz bármilyen fotót, duplán kattint rá, majd a megnyíló CEWE Fotószerkesztőben a „Festés” funkcióval átfesti egy választott színre. Ennek átlátszóságát csökkentheti is. Erre helyezzen egy szövegdobozt. A felirat alá tegyen egy színes clipartot.

szöveg

A másik megoldás, hogy a helyőrzőt törli, helyére tesz egy szövegdobozt. A „Szöveg szerkesztése” panelen megadhatja a háttér színét, a belső távolságot, és keretet is tud hozzá adni. Az előző megoldáshoz képest csak annyi a különbség, hogy itt a szöveg hátterének nem tud átlátszóságot adni.

szövegszerkesztés

Ha egy helyőrző aktív, az „Új térkép” ikonra kattintva, térképet helyezhet el. Erről bővebben itt olvashat.

térkép

A CEWE oldalelrendezések segítségével sokkal gyorsabban tud így egyedi oldalakat készíteni.

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

A szerzőről:

Válasz