Mar
18
2022

CEWE tippek egy percben – OOB – ki a keretből

Az OOB (out of bounds) egy igen látványos fotómanipulációs technika, amikor „kitörünk a keretből”. Korábban bemutattunk már erre két megoldást is. Egyik és másik.

Az újabb variáció talán a legegyszerűbb, de ugyanúgy 3d-s hatást kölcsönöz a fotónak. Ez a felvétel tökéletes erre a célra.

kép

Dupla kattintás a fotón, és a megnyíló CEWE fotószerkesztőben válassza a „Festés” funkciót. Eszközök közül a téglalapot, szín és méret tetszés szerint, és ne legyen kitöltés. Ezzel húzzon egy keretet úgy, hogy azon a részen keresztül menjen, ami majd kibújik. Ha elsőre nem sikerül, Ctrl+Z-vel vissza tud lépni, és újra próbálkozhat.

festés

Most a radír eszközre lesz szükség. Minél jobban nagyítsa meg a nézetet, és radírozza le a felesleges részt.

radir

Ha esetleg túl sokat radírozott le valahonnan, szintén a Ctrl+Z-vel léphet vissza, vagy az ecset eszközzel is javíthatja.

vissza

A fotóra tehet maszkot vagy árnyékot is.

maszk

Háttér és pár díszítő elem, és elkészült a különleges oldal.

oob

Egy másik fotóval:

ugrás

A következő képnél két technika van ötvözve. Az egyik a fent leírtak szerint készült.

vonat

Majd egy újabb fotóval az itt bemutatott módon a sín is kifut a keretből.

keret

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

A szerzőről:

Nem lehet hozzászólni