Jun
3
2022

CEWE tippek egy percben – pixeles háttér

A CEWE FOTÓKÖNYV szerkesztésénél a háttér kiválasztása fontos szerepet tölt be a dizájn kialakításában. A fotók elrendezése után érdemes megtervezni, hogy milyen kiegészítő elemeket szeretne hozzátenni könyvéhez. Sok fotókönyv témához tökéletes a fehér, fekete, esetleg más semleges szín is, mert a túl mintás háttér csak elvonja a figyelmet a témáról. Régi fotókhoz jól jöhet valamilyen vintage hangulatú háttér, és használhat saját fotót, amit a beépített szerkesztőeszközökkel át is alakíthat. Ennek az oldalnak a hátterét is ugyanaz a fotó adja, így színeiben egész biztosan illeszkedik hozzá.

pixel

A képre kétszer van szükség, az egyikre akkora méretben, hogy lefedje az oldalt.

fotók

A nagyobbra duplán kattintva megnyílik a CEWE fotószerkesztő, ahol a stilizáló effektek között találja a „pixelessé tétel” funkciót.

fotószerkesztő

Ez a szűrő a képpontokat négyzet alakú csempékké alakítja. Az erősségét, vagyis a csempe méretét a csúszkán tudja beállítani. Mentés után visszavehet az átlátszóságból.

átlátszóság

Illetve tehet rá átmenetes maszkot is.

maszk

Ötvözheti egy hozzáillő háttérrel.

háttér

A csempe méretének megválasztása, az átlátszóság mértéke rengeteg variációs lehetőséget kínál, és mivel a színek a fotóval megegyezőek, biztos, hogy jól kiegészítik felvételeit.

pixeles háttér

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

A szerzőről:

Nem lehet hozzászólni