Nov
15
2019

CEWE tippek egy percben – receptkönyv

Miről is készítünk leggyakrabban fotókönyvet? Utazás, család, gyerekek, esküvő. Amit mai tippünkben javaslunk, az a szakácskönyv. Mindenkinek vannak családi receptjei, amikhez emlékek fűződnek, és ettől lesz teljesen más, mint egy szokásos, megvásárolható könyv. A mi receptünk, mi történeteink, amit fontos megőrizni. Egyáltalán nem nehéz elkészíteni, és ha az alap megvan, a többi oldal is hasonlóan épülhet fel, így csak egyszer kell elkészíteni, utána másolni, majd a szükséges részeket lecserélni.

Az egyik oldalra jöhet is a fotó, ami már megalapozza a hangulatot a szerkesztéshez.

A receptes rész lépései. Clipartok között a „Vonalak” csoportból került rá egy elem, aminek színét meg tudod változtatni, ha kétszer rákattintasz.

Ha többféle étel lesz a könyvben, felírhatod, hogy épp melyik csoportba tartozik. Itt a felirat kapott egy fehér hátteret, aminek hatására úgy tűnik, mint ha a vonal megszakadna.

Ha mind a két elem ki van jelölve, könnyen lehet rendezni őket. Jobb klikk, és válaszd a megfelelő funkciót.

Jöhet a címfelirat. Fontos, hogy harmonikus betűtípusokat válassz.

Ismét clipart, szintén a vonalak közül. A kiválasztott típust nem lehet széthúzni, mert akkor torzulnak a pöttyök, így másolgatni kell, hogy a megfelelő hosszúság meglegyen.

Több szövegdobozba jöhetnek a hozzávalók és a leírás.

Jó, ha marad hely arra is, hogy valami személyes megjegyzést vagy fotót is beszúrjunk. A két pöttyös sor közé jöhet pár clipart a „Főzés” csoportból, és/vagy írhatunk még infót, például hogy hány adag, mennyi idő alatt készül el, stb.

Tetszett a tipp? – Töltsd le ingyenes szoftverünket és próbáld ki te is!

Kísérd figyelemmel blogunkat, hogy ne maradj le egyetlen tippről sem. A CEWE FOTÓVILÁG szoftver használatáról sok videót találsz youtube csatornánkon. Ha Facebookon és Instagramon is követsz minket, garantáltan időben értesülsz minden tartalmunkról és újdonságunkról!

Ha inspirálnál másokat CEWE FOTÓKÖNYVEDDEL vagy CEWE NAPTÁRADDAL, töltsd fel a CEWE KÖZÖSSÉGBE, és mi ezt egy 3 000 Ft értékű kuponnal háláljuk meg!

Válasz