Nov
15
2019

CEWE tippek egy percben – receptkönyv

Miről is készítünk leggyakrabban fotókönyvet? Utazás, család, gyerekek, esküvő. Amit mai tippünkben javaslunk, az a szakácskönyv. Mindenkinek vannak családi receptjei, amikhez emlékek fűződnek, és ettől lesz teljesen más, mint egy szokásos, megvásárolható könyv. A mi receptünk, mi történeteink, amit fontos megőrizni. Egyáltalán nem nehéz elkészíteni, és ha az alap megvan, a többi oldal is hasonlóan épülhet fel, így csak egyszer kell elkészíteni, utána másolni, majd a szükséges részeket lecserélni.

Az egyik oldalra jöhet is a fotó, ami már megalapozza a hangulatot a szerkesztéshez.

A receptes rész lépései. Clipartok között a „Vonalak” csoportból került rá egy elem, aminek színét meg tudod változtatni, ha kétszer rákattintasz.

Ha többféle étel lesz a könyvben, felírhatod, hogy épp melyik csoportba tartozik. Itt a felirat kapott egy fehér hátteret, aminek hatására úgy tűnik, mint ha a vonal megszakadna.

Ha mind a két elem ki van jelölve, könnyen lehet rendezni őket. Jobb klikk, és válaszd a megfelelő funkciót.

Jöhet a címfelirat. Fontos, hogy harmonikus betűtípusokat válassz.

Ismét clipart, szintén a vonalak közül. A kiválasztott típust nem lehet széthúzni, mert akkor torzulnak a pöttyök, így másolgatni kell, hogy a megfelelő hosszúság meglegyen.

Több szövegdobozba jöhetnek a hozzávalók és a leírás.

Jó, ha marad hely arra is, hogy valami személyes megjegyzést vagy fotót is beszúrjunk. A két pöttyös sor közé jöhet pár clipart a „Főzés” csoportból, és/vagy írhatunk még infót, például hogy hány adag, mennyi idő alatt készül el, stb.

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

Válasz