Jun
11
2021

CEWE tippek egy percben – rétegek használata

réteg

A réteg egyszerűen egy kép, elem, szöveg ami egy másikra van halmozva. Képzelje el, hogy van egy színes lap, arra tesz egy celofán papírt, és arra fest egy piros kört, újabb celofán, azon egy kék kör, a következőre szöveget ír, stb. A CEWE Fotóvilág programban is egymásra tud helyezni rétegeket. Ha valamelyik réteg teljesen lefedi az alatta lévőt, akkor csak akkor tudja az alsót szerkeszteni, ha a felette lévőt elhúzza, vagy a jobb oldali „Elrendezés” panelen a „Síkok elrendezése” eszközzel a felsőt hátrébb helyezi. Ha egy réteg kisebb, mint az alatta lévő, akkor az alsóhoz hozzáfér, így ki tudja jelölni.
Ez az elegáns és különleges keret is több rétegből áll össze.

rétegek

A legalsó egy négyzetes helyőrzőre húzott bármilyen fotó, amire duplán kattintva, a CEWE fotószerkesztőben a festés funkcióval tetszés szerinti színt festhetünk. Így lesz egy – jelen esetben – szürke lap. Tegyen rá egy vékony keretet és árnyékot a „Dekorálás” panelen található eszközökkel.

festés

A következő lap ugyanilyen méretű, szintén átfestve egy világos, és kicsit melegebb árnyalattal.

szín

Erre húzza rá a 46447 számú maszkot. Így a szélek átlátszóak lesznek, a középső sáv egy fénybecsillanás érzetét adja.

fény

A következő réteg valamivel kisebb, és a szürke egy sötétebb árnyalatára lett festve. Erre húzzon egyet a „Keretek” közül a „Shadows” csoportból.

keret

A 4. réteg ismét egy „fénycsík”, amit ugyanúgy készíthet el, mint a korábbit.

Következik a fotó helyőrzője, ami kisebb legyen, mint a 4. réteg. Erre jön a fotó egy vékony kerettel.

keret

Ha a kép témájába nem zavar bele, tehet a tetejére is egy csíkot, amit méretezzen keskenyebbre, és az átlátszóságából is visszavehet.

csík

A rétegek igazításához használja az „Elemek igazítása egymáshoz” függőleges és vízszintes funkcióját. Először mindig azt jelölje ki, amihez rendezné a következő egy vagy több elemet.

rendezés

Ha egyszer elkészíti, többször is fel tudja használni más méretben, vagy más színekkel.

keret

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

A szerzőről:

Válasz