Oct
9
2020

CEWE tippek egy percben – sarkak kialakítása

Egy elképzelés megvalósításához általában több út is vezet. Például, ha kör alakú képet szeretnénk a CEWE Fotóvilág programban, tehetünk rá egy kör alakú maszkot.

Ha kereteznénk a „Dekorálás” panelen lévő „Színes keret”-tel, akkor a kört befoglaló keret jelenik meg.

Választhatunk egy kör alakú clipart-ot is, amit a fotó alá helyezünk.

Ennél egyszerűbb megoldás, ha a „Sarkak mérete és alakja” segítségével alakítjuk ki a kört. A sarkak alakításának lehetőséget a felső menü jobb részén, a Dekorálás menüben találjuk, amely egy képre kattintva jelenik meg.

Így már a színes keret is ezt a formát követi.

Ha elforgatott képet tervezünk, és a helyőrzőt elforgatjuk, számolni kell azzal, hogy a fotó is elfordul.

Maszk használatánál a fotó pozíciója megmarad, a keret viszont itt sem követi a vonalat.

Erre is a „Sarkak mérete és alakja” a megoldás. A sarkok formáját és méretét beállítva, olyan formát kapunk, amire illeszkedő keretet tudunk tenni.

Ha egy ilyen képet kijelölve kattintunk az „Új fotó” gombra, akkor a megnyíló helyőrzők már pont ilyen formában jelennek meg.

Az elemek rendezéséhez minden eszköz rendelkezésre áll.

Így könnyen kialakítható egy ilyen vagy hasonló elrendezés:

Ha a sarkok alakítása lehetőséget használja, nem csak keretet, hanem maszkot is tehet rá.

Tetszett a tipp? – Töltse le ingyenes szoftverünket, és próbálja ki Ön is!

Kísérje figyelemmel blogunkat, hogy ne maradjon le egyetlen tippről sem. A CEWE Fotóvilág szoftver használatáról sok videót talál youtube csatornánkon. Ha Facebookon és Instagramon is követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról!

Ismét keressük Magyarország legszebb CEWE FOTÓKÖNYVÉT! Pályázzon ön is, így esélyes lehet értékes nyereményeink egyikére.

Ha inspirálna másokat CEWE FOTÓKÖNYVÉVEL vagy naptárával, töltse fel a CEWE KÖZÖSSÉGBE, és mi ezt egy 3 000 Ft értékű kuponnal háláljuk meg!

Válasz