Aug
28
2020

CEWE tippek egy percben – scrapbook

scrapbook

A scrapbook az emlékmegőrző albumkészítés igen kreatív formája, melynek során az élményeket nem csak fotókkal, de díszítő és egyéb, akár kézzel fogható emlékkel örökítik meg. Hagyományos változatában kézzel ragasztgatják be a fotókat, mellé díszítő elemeket, egyéb dokumentumokat, például belépő, térkép stb. tesznek, és kerülhet rá rövidebb-hosszabb szöveg is, hogy a történet megmaradjon. Digitális változatban már nincs szükség ollóra és ragasztóra, csak egy jó programra. A CEWE Fotóvilág eszközei kiválóan alkalmasak scrapbook típusú CEWE FOTÓKÖNYV létrehozásához. (Aki Photoshop-ot vagy Affinity Photo programot használ, rengeteg leírást talál haladó blogunkon.)

Néhány tipp, hogyan fogjon hozzá.

A CEWE FOTÓVILÁG programban számtalan háttér, keret, clipart van. Könnyebben tud válogatni, ha az „Összes mutatása” opciót választja, és nagyobbra húzza a oldalsávot. Ehhez vigye a választóvonalhoz az egeret, majd mikor az egérmutató megváltozik, a bal egérgomb nyomva tartása mellett húzza jobbra.

panel

Így jobban átlátja az elemeket.

clipart

A clipartok mérete szabadon választható, a legnagyobb méretben sincs minőségromlás.

méret

Az elemeket a harmonikus kinézet érdekében át tudja színezni. A clipart összes színe egyenként megváltoztatható. A „Szerkesztőfelület színének kiválasztása” gombra kattintva, bárhonnan színmintát vehet.

szín

A scrapbookra jellemző az elemek egymásra pakolása. Ehhez segítséget nyújt az „Elrendezés” panel, ahol szintekkel előrébb vagy hátrébb helyezheti a clipartokat, forgathatja, illetve egymáshoz viszonyítva rendezheti.

elrendezés

A clipartra duplán kattintva a „Clipart szerkesztése” ablakban vízszintesen és függőlegesen tükrözheti is.

szerkesztés

A technikai tudás csak egy része a scrapbook-nak, fontos a tervezés, az elemek és színek harmóniája, a betűtípus megválasztása, a stílus kiválasztása a fotóhoz és az eseményhez. Inspirációként érdemes a CEWE KÖZÖSSÉG könyvei közt nézelődni, például ez is ebben a stílusban készült.

Tetszett a tipp? – Töltse le ingyenes szoftverünket és próbálja ki Ön is!

Kísérje figyelemmel blogunkat, hogy ne maradjon le egyetlen tippről sem. A CEWE FOTÓVILÁG szoftver használatáról sok videót talál youtube csatornánkon. Ha Facebookon és Instagramon is követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról!

Ha inspirálna másokat CEWE FOTÓKÖNYVÉVEL vagy CEWE naptárával, töltse fel a CEWE KÖZÖSSÉGBE, és mi ezt egy 3 000 Ft értékű kuponnal háláljuk meg!

A szerzőről:

Válasz