May
10
2019

CEWE tippek egy percben – stock fotók

A stock fotók, olyan fotók, amiket különböző képügynökségek által üzemeltetett oldalakon lehet találni. Ezek többnyire fizetős oldalak, de vannak ingyenesek is, ilyen például a Pixabay is. Ezen fotók előnye, hogy könnyen kereshető, szinte bármilyen kulcsszót beírunk, biztos találunk hozzá képet.

Hogy miért is jó ez nekünk? Hisz CEWE FOTÓKÖNYVET mindenki a saját felvételeiből készít, ezzel örökítve meg élete eseményeit. Előfordulhat, hogy valamiről nem készítettünk felvételt, vagy nem sikerült, de szeretnénk, ha mégis lenne róla kép. A másik lehetőség, hogy csak háttérként használjuk fel, kicsit elhalványítva. Erre mutatunk most egy példát.

A Pixabay magyarul is „tud”, így a keresőszavakat magyarul is beírhatjuk. Majdnem kétmillió fotó, illusztráció, vektor és videó található az oldalon. Választhatunk tájolás, méret, vagy akár szín szerint is. Beállíthatjuk például, hogy vízszintes tájolású piros virágra van szükségünk, akkor többnyire azok jelennek meg.

Ha valamelyik fölé visszük az egeret, akkor láthatóak a kulcsszavak is. Ha rákattintunk, bejön nagyobb méretben, ahonnan le is lehet tölteni, különböző méretekben. A kulcsszavak itt is megjelennek, és azokra kattintva, nézelődhetünk tovább.

Bár az oldal ingyenes, lehetőség van a szerzőnek egy kisebb összeget átutalni, fotóit követni, vagy akár üzenetben megköszönni.

A kiválasztott fotót letöltés után a szokásos módon tehetjük az oldalra. Jobb klikkre megjelenő ablakban választhatjuk, hogy legyen belőle háttér.

Dupla kattintás után a CEWE Képnézőben lehet szerkeszteni. Itt épp a világosságát.

Majd az Életlenítés fülön a telítettség növelésével a színek erősödtek egy kicsit. Minden állítás eredményét azonnal lehet látni, így könnyű eldönteni, mi tetszik.

Jöhetnek rá a fotók és a díszítő elemek is. Ha úgy látjuk, hogy szükség van további módosításra, most is megtehetjük a háttérre duplán kattintva.

Tetszett a tipp? – Töltsd le ingyenes szoftverünket és próbáld ki te is!

Kísérd figyelemmel blogunkat, hogy ne maradj le egyetlen tippről sem. A CEWE FOTÓVILÁG szoftver használatáról sok videót találsz youtube csatornánkon. Ha Facebookon és Instagramon is követsz minket, garantáltan időben értesülsz minden tartalmunkról és újdonságunkról!

A szerzőről:

Válasz