Oct
4
2019

CEWE tippek egy percben – tartalomjegyzék

Ha valamilyen tematikus oldalt készítünk, nagyon látványos lehet egy összefoglaló oldal, ami jelzi, hogy milyen fejezetekből állt össze a fotókönyv. Ilyen lehet például egy körutazás minden állomása.

A fenti oldal a CEWE KÖZÖSSÉG galériájában szerepel, a teljes könyvet itt tudod megnézni.

Ennek a látványos oldalnak az elkészítése egyszerű, csak a pontosságra kell ügyelni, hogy ilyen szép rendezett legyen.

Érdemes a bal oldali sávval kezdeni, mert a fennmaradó részre kell szerkeszteni a képcsoportokat. Ezt a Clipartok közül a „Színek” csoportokból választott színnel oldhatjuk meg, amit ráhúzva, tetszés szerint méretezhetünk.

Nyiss egy képőrzőt, és méretezd akkorára, hogy annyi elférjen majd belőle a dupla oldalon, amennyire szükséged van.

Szintén egy színes clipartra lesz szükség, amit méretezz ugyanakkorára, mint a fotó helyőrzője.

Jöhet egy kis árnyék és keret, és nagyjából a csoport elrendezése.

A pontosítást könnyen el lehet végezni, ha mind a három elem ki van jelölve, jobb klikk, majd az „Elemek kiigazítása és egy vonalba hozása” funkciónál a függőleges, majd a vízszintes rendezést is kiválasztod.

Ezzel egy csoport meg is van, most ezt kell másolgatni. Az nem gond, hogy egyelőre ugyanaz a kép lesz mindenhol, mert arra majd rá lehet húzni másik fotót. Ha ezeken a csoportokon felirat is lesz, akkor érdemes azt is elkészíteni az elsőnél, és a másolgatás után csak át kell írni, de így a betűtípus, pozíció, méret és szín megmarad. A másoláshoz CTRL+C, a beillesztéshez a CTRL+V a leggyorsabb megoldás. Ennek rendezéséhez sajnos már nem lehet az előző módszert használni. A segédrács bekapcsolásával azonban könnyen igazítható egységenként.

Pár perc és némi türelem után:

Az egyforma képekre csak rá kell húzni az újat, az oldalsávba jöhet a minta szerint térkép, de akár szöveg és díszítő elemek.

Tetszett a tipp? Töltse le a CEWE Fotóvilág programot, és próbálja ki Ön is.

Ha Facebookon és Instagramon követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról. YouTube csatornánkon sok videót nézhet meg a CEWE Fotóvilág szoftver használatáról.

Csatlakozzon szerkesztői klubbunkhoz, ahol további ötletetek talál, és segítséget kaphat a CEWE termékek szerkesztésében.

Ossza meg velünk CEWE FOTÓKÖNYVÉT vagy CEWE Naptárját a CEWE Közösségben, és mi egy 3000 Ft-os kuponnal köszönjük ezt meg Önnek.

Válasz