Oct
4
2019

CEWE tippek egy percben – tartalomjegyzék

Ha valamilyen tematikus oldalt készítünk, nagyon látványos lehet egy összefoglaló oldal, ami jelzi, hogy milyen fejezetekből állt össze a fotókönyv. Ilyen lehet például egy körutazás minden állomása.

A fenti oldal a CEWE KÖZÖSSÉG galériájában szerepel, a teljes könyvet itt tudod megnézni.

Ha inspirálna másokat CEWE FOTÓKÖNYVÉVEL vagy CEWE NAPTÁRÁVAL, töltse fel a CEWE KÖZÖSSÉGBE, és mi ezt egy 3 000 Ft értékű kuponnal háláljuk meg!

Ennek a látványos oldalnak az elkészítése egyszerű, csak a pontosságra kell ügyelni, hogy ilyen szép rendezett legyen.

Érdemes a bal oldali sávval kezdeni, mert a fennmaradó részre kell szerkeszteni a képcsoportokat. Ezt a Clipartok közül a „Színek” csoportokból választott színnel oldhatjuk meg, amit ráhúzva, tetszés szerint méretezhetünk.

Nyiss egy képőrzőt, és méretezd akkorára, hogy annyi elférjen majd belőle a dupla oldalon, amennyire szükséged van.

Szintén egy színes clipartra lesz szükség, amit méretezz ugyanakkorára, mint a fotó helyőrzője.

Jöhet egy kis árnyék és keret, és nagyjából a csoport elrendezése.

A pontosítást könnyen el lehet végezni, ha mind a három elem ki van jelölve, jobb klikk, majd az „Elemek kiigazítása és egy vonalba hozása” funkciónál a függőleges, majd a vízszintes rendezést is kiválasztod.

Ezzel egy csoport meg is van, most ezt kell másolgatni. Az nem gond, hogy egyelőre ugyanaz a kép lesz mindenhol, mert arra majd rá lehet húzni másik fotót. Ha ezeken a csoportokon felirat is lesz, akkor érdemes azt is elkészíteni az elsőnél, és a másolgatás után csak át kell írni, de így a betűtípus, pozíció, méret és szín megmarad. A másoláshoz CTRL+C, a beillesztéshez a CTRL+V a leggyorsabb megoldás. Ennek rendezéséhez sajnos már nem lehet az előző módszert használni. A segédrács bekapcsolásával azonban könnyen igazítható egységenként.

Pár perc és némi türelem után:

Az egyforma képekre csak rá kell húzni az újat, az oldalsávba jöhet a minta szerint térkép, de akár szöveg és díszítő elemek.

Tetszett a tipp? – Töltse le ingyenes szoftverünket és próbálja ki Ön is!

Kísérje figyelemmel blogunkat, hogy ne maradjon le egyetlen tippről sem. A CEWE FOTÓVILÁG szoftver használatáról sok videót talál youtube csatornánkon. Ha Facebookon és Instagramon is követ minket, garantáltan időben értesül minden tartalmunkról és újdonságunkról!

Ha inspirálna másokat CEWE FOTÓKÖNYVÉVEL vagy CEWE NAPTÁRÁVAL, töltse fel a CEWE KÖZÖSSÉGBE, és mi ezt egy 3 000 Ft értékű kuponnal háláljuk meg!

Válasz