Nov
4
2020

Egyszerű, de nagyszerű: DIY mini fotófal

A legjobb ötletek sokszor a legegyszerűbbek, és ez ebben az esetben sincs másként: ezzel a pár lépésben elkészíthető mini fotófallal ünnepi díszbe öltöztetheted a kedvenc képeidet!

Amire szükséged lesz:

  • 5-6 CEWE Négyzetes Art nyomat a kedvenc fotóidból,
  • nagyméretű kartonpapír neked tetsző mintával,
  • ceruza,
  • vonalzó,
  • olló és szike,
  • kenhető ragasztó vagy dekor ragasztószalag,
  • metálfényű filctoll, nyomda, tetszés szerint bármilyen kisebb dekorelem (pl száraz levél, magvak, fahéj rúd, fafigurák, stb.).

Így készül

  1. A CEWE Négyzetes Art nyomatok keretét vágd körbe ollóval! Erre azért lesz szükséged, hogy érvényesüljön a karton szép mintázata.
  1. A kartonlapot függőleges irányban hajtsd félbe, majd az így kapott két rész szélét is hajtsd be a lap feléig! A cél, hogy négy azonos szélességű oszlopot kapj. Ha ezzel megvagy, ugyanezt tedd meg vízszintesen is! Így 12 ugyanakkora négyzet lesz előtted, amikre felkerülnek majd a fotóid és a többi dekorelem.
  1. A kartonon vízszintesen futó vonalak mentén vágd be a lapot szikével a két belső oszlop széléig! Ha ezzel megvagy, a felső és az alsó sort magad felé, a középső sort pedig kifelé hajtsd meg!
  1. A kiválasztott képeket elszórtan ragaszd fel a karton egyes kockáira! Használhatsz kenhető ragasztót vagy akár dekor-ragasztószalagot is! (Képünkön az előbbi megoldást láthatod, ami kifinomultabb végeredményt ad, de ha a karakteres megoldások híve vagy, nyugodtan használj dekor-ragasztószalagot a rögzítéshez!)
  1. A fotók mellett személyes üzenetekkel teheted még egyedibbé a saját fotófaladat: egy vonalzóval mérd le a kivágott CEWE Art nyomatok magasságát és szélességét, majd vágj ki papírból azokkal egyező méretű lapokat! Az üres papír szabad terep: egy-két nyomda és néhány különleges filctoll segítségével bármit kihozhatsz belőle! Ahogy a tollakat, úgy a nyomdát is beszerezheted a legtöbb papírboltban. Ezek tulajdonképpen úgy működnek, mint egy pecsét: egy tintapárnára, majd az üres papírra nyomva átviheted a lapra a rajta látható mintát.
    Ezen felül akár kisebb fafigurákat, száraz növényeket, fahéj rudat, magvakat is ráragaszthatsz a papírra! Egyetlen dolgot kell csak szem előtt tartanod: hogy azok ne legyenek túl nehezek, különben eldől a fotófal.
  1. Ha mindezzel megvagy, nincs más dolgod, mint felállítani az így kapott mini fotófalat és megkeresni a tökéletes helyét a lakásban! Mindenhol jól fog mutatni, ezért talán érdemes aszerint kitalálni a végső helyét, hogy hol lesz a legtöbbször szem előtt!

A szerzőről:

Válasz