Oct
24
2018

Halloween – fotózási tippek

Mesés az idei ősz, szinte még nyári az időjárás, de már meleg, puha, őszi színekbe borult a természet. Cserébe, hogy búcsút kell mondanunk a nyárnak, lehet készülődni a következő időszak ünnepeire. Hamarosan Halloween, s bár itthon  ez még nem annyira elterjedt, mindenesetre kiváló fotótéma. Vicces, kedves, hangulatos, így érdemes megörökíteni. A Halloween jellemző színe a fekete  és   a narancssárga. Van benne misztikum, gyertyafény, vidámság és rémüldözés, és persze a gyerekek kedvence a „trick or treats”, aminek a lényege, hogy jobb, ha kapnak egy kis csokoládét, különben valami rosszaságra lehet számítani. Pár ötlettel szeretnénk segíteni a fotózást.
 
•       A Halloween eseményei este vannak, ami megnehezíti a fotós dolgát. A gyerekeket biztos még világosban rá tudjuk venni, hogy öltözzenek jelmezbe. Ilyenkor a várakozás izgalma miatt biztos nagyon lelkesek, és mosolyogni fognak, így remek fotók készülhetnek.
 

 
•       Portré készítésénél válasszon szép, színes, őszi környezetet. A blendenyílás növelésével csökken a mélységélesség, így az éles téma kiemelkedik a kicsit elmosott, színes háttérből.
 

 
•       Készítsen hangulatos dekorációt! Figyeljen a színekre és a harmonikus elrendezésre. Egy ilyen felvétel kiválóan alkalmas arra, hogy CEWE FALI DEKORÁCIÓ készüljön belőle.
 

 
•       Ha esti felvételt készít, és a téma engedi, használjon állványt. Ha erre nincs lehetőség, akkor növelje az ISO értékét. Érdemes több expozíciós értéket kipróbálni, hogy a világos és sötét részek megfelelőek legyenek.
 

 

A szerzőről:

Válasz