Nov
20
2015

Gyönyörű világ Gödöllőn – A CEWE Fotópályázat győztes képeiből nyílt kiállítás 2016.01.10-ig tekinthető meg

Gyönyörű Világunk

Gyönyörű helyszínen gyönyörű képek a gyönyörű világról – keresve sem találhatnánk jobb összecsengésű programot, mint amit a CEWE „Our world is beautiful” nemzetközi amatőr fotópályázat legjobb képeinek kiállítása nyújt a Gödöllői Királyi Kastélyban.

A budapesti Duna Plazában megszervezett nagysikerű kiállítás után most a Gödöllői Királyi Kastély ad otthont a CEWE „Our world is beautiful – Gyönyörű világunk” fotópályázat díjazott alkotásainak. Az Európa 24 országából érkezett több mint 94 000 pályázat első 26 díjazottja egészen 2016. január 10-ig ingyenesen megtekinthető a Sala Terrena teremben.

„A kulturális örökséget őrzik, komoly gondolatokat, értékes pillanatokat örökítenek meg ezek a képek, amelyekben igazán érdemes elmélyedni” – köszöntötte Gönczi Tibor, a Gödöllői Királyi Kastély igazgatója a megjelenteket a tárlat megnyitóján, november 11-én. Elmondta, a CEWE és a Kastély között egy „személyes” fotózás alkalmával indult kapcsolat mára egy hosszú távú, mindkét fél számára komoly üzenettel bíró együttműködéssé érlelődött.

Ablonczy László, a Cewe Magyarország kereskedelmi és marketing igazgatója büszkén idézte fel a már korábban is ismertetett adatokat, miszerint a pályázaton résztvevő összes ország közül a magyarok voltak a legaktívabbak: a képek mintegy egyharmadát, azaz 30 000 alkotást hazánkból töltöttek fel! „Nagyon örülünk a hazai közösség aktivitásának, a pályázat sikerének, hiszen az első száz fotó között 25 magyar alkotás található, köztük a sport kategória nyertese, Pusztai Gábor Máté, az „Utolsó menet” című képével” – hangsúlyozta Ablonczy László.

A büszke nyertes is ellátogatott a megnyitóra, bemutatta a képét, és azt is elmondta, hogy a pályázat előrehaladtával, látva a beérkező művek színvonalát, szinte le is tett arról, hogy komoly eredményt érjen el alkotásával. Így szó szerint ugrált örömében, amikor megtudta a nagy hírt! A díjként kapott mintegy 450 ezer forint értékű fotósfelszerelésre beváltható utalványból többek között egy drónt szerzett be, ugyanis feltett szándéka légifelvételeket készíteni. A szintén a kategória első helyezésért járó szakmai utazásnak is megvan már a célja: egy Csehországi fotós tanulmányút vár az egyébként Békésben, pedagógiai asszisztensként dolgozó Pusztai Gábor Mátéra.

A megnyitót Szabó Barnabás, többszörösen díjazott fotóművész ajánlása zárta. „Több mint 30 éven keresztül dolgoztam a sajtóban, professzionális fotográfiákkal dolgoztam és dolgozom. Ebben a világban is meggyőződésemé vált, hogy az értékes képek mögött az embernek kell állnia. Az amatőröknek – most éppen Gödöllőn – indított fotós oktatások alkalmával is megtapasztaltam: a technika megtanulható, a lényeg a gondolkodó ember. Egy ilyen fotókiállításnak az a nagyszerűsége, hogy a képek megmaradnak. A falakra kerülnek, magasabb szintre emelkednek” – emelte ki a szakember. Hozzátette: ezeknek a képeknek és a saját képeinknek egy albumba, egy kinyomtatott könyvbe rendezése nagy lehetőség. „Magam két fotókönyvet készítettem és állíthatom, hogy a szerkesztés az élmények, gondolatok újrateremtését jelenti” – mondta.

Tekintse meg a kiállításon készült videót:

A szerzőről:

Válasz