Nov
14
2018

Hogyan készíts tökéletes Instagram sztorit? – 2. rész

Veled is előfordult már, hogy meg akartad osztani mindennapjaid örömeit a világgal, de valahogy nem sikerült tökéletesen? Az Instagram story funkciójánál nem létezik megfelelőbb felület, hogy tudasd mindenkivel, ha valami jó történik veled. Az előző bejegyzésünkben  megmutattuk nektek a storyzás alapjait, most pedig ezen belül is a matricák rejtelmeibe vezetünk be titeket.

A matrica funkció a felső jobb sarokban mosolyog Rád. Nyisd le, és egy egészen új világ tárul a szemed elé. Az Instagram felajánlja a saját ábráit képeid díszítéséhez, melyeket elég csak a képernyődre húzni, és ott tökéletesen elhelyezni.

Az Instagram alap matrica készlete

A kis figurákat ábrázoló matricákon kívül még számos más – a követőidet aktivitásra buzdító – kiegészítőt találsz. Az első három lehetőséggel tagelni tudsz. Használhatod a képeknél már megszokott hastageket, és ugyanígy megjelölhetsz embereket is a @ jeles matricával. Harmadik lehetőségként pedig helyszínt adhatsz a sztoridhoz. Ezeket a használathoz szintén a képernyődre kell húzni, majd rányomva a színüket is változtathatod.

A tagelős matricák

Ha minél pontosabb leírást szeretnél adni követőidnek arról, hogy éppen mi történik veled, használd az idő és a hőfok megjelölő matricákat, melyek az aktuális helyzeted alapján találják meg a szükséges információkat. Ha egy mediterrán nyaralás során éppen iriggyé tennél mindenkit – ez lesz a tökéletes választás!

Brrrr, mostmár elég hideg van

Az Instagram matrica készletében van négy olyan, amelyek nagyon-nagyon izgalmassá tudják tenni a storydat. Ezekkel kikérheted a követőid véleményét a téged érdeklő témákról. A poll feliratúval feltett kérdéseidre két válaszlehetőséget kínálhatsz. A kis csúszkára az általad választott hangulatjelet rakhatod rá. Ennek a két végére érdemes szöveget rakni, a már korábban bemutatott módon.

A csúszka matrica használatban

A kérdés matrica talán a legizgalmasabb. Bármit megkérdezhetsz a követőidtől, amire kíváncsi vagy! A válaszok a postaládádban fognak landolni. Ezeket aztán később újra kiposztolhatod a storydba. A kérdés nagyon menő az Instagramon, hiszen aktivitása buzdítja a követőket, számtalan kérdést találunk, az egészen egyszerű „kérdezz bármit-től”, a kicsit elgondolkodtatóbbakig.

A bármit kérdezős matrica

Ha e között a rengeteg matrica között sem találtad meg a storydhoz tökéletesen illeszkedőt, akkor használj egy jó GIF-et! A GIF felirat képernyőre helyezésével kereshetsz a rengeteg lehetőség között. Arra viszont figyelj, hogyha a GIF, amit választasz rossz minőségű, akkor az Instagram automatikusan lerontja a képed minőségét is. Felfigyelhetsz még a kis kamera ikonra a matricák között: ezzel egy másik képet tudsz rárakni a már meglévőre. Szerintünk kicsit ijesztően néznek ki az így elkészített storyk, de lehet ezt ügyesen használni!

Így tehetsz GIF-et a storydhoz

Ha idáig eljutottál, nincs más hátra, mint a sok-sok gyakorlás! Kezdheted pl. máris a kérdéssel, hogy melyik fotódról vagy milyen CEWE termék legyen a következő, amit rendelni fogsz? 😊

A szerzőről:

Válasz